Tähän aikaan vuodesta kauppojen vihanneslaarit on lastattu hurmaavilla heleänvihreillä varhaiskaalikerillä!
Varhaiskaali on jo itsessään hirveän hieno raaka-aine: mehukas, rapea, rouskuva, edullinen, terveellinen ja nopeasti kypsyvä. Parhaimmillaan se on nopeasti freesattuna pannulla, eikä se kaipaa rinnalleen isoja makuja peittämään omaa hentoa ominaismakuaan. Nopeasti freesatun kaalin perään heitetään vähän muita kasvikunnan edustajia, riisinuudelia ja nyhtökauraa – ja kesäinen wokkiruoka on sillä hyvä!
(4 annosta)
- 1 iso valkosipulinkynsi
- pieni pala inkivääriä
- 300 g varhaiskaalia
- 2 suurehkoa porkkanaa
- 100 g broccolinia
- 2 kevätsipulia
- 4 levyä riisinuudeleita (yht. 180 g)
- 1 pkt (250 g) nyhtökauraa
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl kalakastiketta
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1 limen mehut
- srirachaa maun mukaan
- seesaminsiemeniä
Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Silppua valkosipulinkynsi ja inkivääri. Suikaloi kaali ja porkkanat, paloittele broccolinit ja kevätsipulit. Kuumenna loraus öljyä pannulla ja freesaa varhaiskaalisilppua siinä muutaman minuutin ajan. Siirrä kaalit syrjään odottamaan ja kaada pannulle taas loraus öljyä. Lisää valkosipuli ja inkivääri ja freesaa noin minuutin ajan. Lisää porkkanat, broccolinit ja kevätsipulit pannulle ja paistele käännellen, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Kaada kaali, nyhtökaura ja kypsennetyt nuudelit pannulle. Mausta soijalla, kalakastikkeella, limen mehulla ja seesamiöljyllä ja sekoita. Lisää tarpeen mukaan srirachakastiketta ja pippuria. Ripottele päälle vielä seesaminsiemeniä.