Uudet perunat uunissa

Nyt sitä saa – vatsansa täyteen varhaispottua! Kotimainen varhaisperuna rantautui ruokakauppoihin juuri parahiksi sulostuttamaan keskikesän ruokajuhlia.

Juhannuksen ylivoimaisesti täydellisin herkku on suomalainen varhaispottu, joka ei kylkeensä kaipaa muuta kuin sipauksen ehtaa voita ja rouhaisun suolaa myllystä. Keittämisen sijaan pienet pottuloiset voi käyttää myös uunin kautta, jolloin saadaan mukaan mukavaa paahteisuutta. Täydellisen kesäinen lisuke mille tahansa grilli- tai muulle juhannusruualle!

uudet perunat uunissa

  • 600 g varhaisperunoita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 0,75 dl silputtua tilliä
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • suolaa ja pippuria myllystä

Pese perunat huolellisesti, älä kuori. Sekoita öljyn sekaan silputtu tilli ja sitruunan mehu. Rouhaise sekaan reilusti suolaa ja pippuria myllystä. Laita perunat öljyttyyn uunivuokaan ja paahda 225-asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia, perunoiden koosta riippuen. Kääntele perunoita pari kertaa paistamisen aikana. Tarkista perunoiden kypsyys hammastikulla tai haarukalla.

uudet perunat uunissa

One thought on “Uudet perunat uunissa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s