Tänään minulla oli sen verran ylimääräistä aikaa käsissäni, että päätin hassata sen alkavan viikon työeväiden valmisteluun. Vuoallinen lohikiusausta ja lisukesalaatit tulille, niin lounaita ei tarvitse muutamaan päivään miettiä!
Lohikiusaus oli kutkutellut mielessä jo muutaman viikon. Parsasesonki alkaa vedellä jo viimeisiään ja sen huomaa parsan hinnassa – päätin jättää parsat kauppaat ja lykätä kiusaukseen vain ne ylijäämäyksilöt joita minulla kotona oli. Helppoa ja kotoisaa arkiruokaa parhaimmillaan!
(4 annosta)
- 300 g savulohta
- 1 kg peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
- 4 vihreää parsaa
- 4 dl (kaura)kermaa
- ½ sitruunan mehut
- suolaa, pippuria
- ½ puntti tuoretta tilliä
- 100 g juustoraastetta (mozzarellaa ja emmentalia)
Paloittele lohi. Pätkäise parsojen puumaiset tyviosat pois ja halkaise parsat pituussuunnassa. Paloittele parsat. Sekoita savulohi, peruna-sipulisekoitus ja parsat keskenään öljytyssä uunivuoassa. Rouhi kerrosten väliin suolaa ja pippuria. Sekoita kerman joukkoon sitruunan mehu, suolaa, pippuria ja silputtua tilliä. Kaada kermaseos uunivuokaan. Ripottele päälle juustoraastetta ja paista 180-asteisessa uunissa noin tunti. Anna vetäytyä ennen tarjoilua.