Nokkosletut savulohimoussen ja raejuusto-munatahnan kera

Villiyrttien, kuten nokkosen, sesonkiaika alkaa olla käsillä. Poimi kevään superterveelliset ja ilmaiset villivihannekset talteen ja hyödynnä niitä ruuanlaitossa!

Kenelläpä ei olisi lapsuusmuistoja nokkosen polttamista käsistä ja jaloista, jotka olivat jokakesäinen vitsaus ja vääjäämätön seuraus ulkona telmimisestä. Viheliäinen nokkonen taipuu kuitenkin ryöppäyksen myötä maukkaaksi hyöty-yrtiksi, jota voi käyttää pinaatin tapaan esimerkiksi letuissa, keitoissa, muhennoksissa, piirakoissa ja pastoissa. Nokkonen on todellinen ravintoaineiden tehopakkaus, joka sisältää runsaasti mm. c-vitamiinia, rautaa ja kalsiumia. Ei muuta kuin hanskat käteen ja nokka rohkeasti kohti nokkospuskaa!

nokkosletut, savulohimousse ja raejuusto-munelevite

Nokkosletut

  • 100 g nokkosta
  • 2 munaa
  • 5 dl maitoa
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl öljyä
  • suolaa ja pippuria

Laita nokkoset kattilaan ja kaada vettä päälle. Keitä nokkosia viisi minuuttia ja valuta ja puristele ylimääräinen neste pois. Silppua nokkoset pieniksi esim. saksilla. Riko munat kulhoon ja riko niiden rakenne. Sekoita joukkoon puolet maidosta, vehnäjauhot sekä nokkoset. Sekoita ja lisää loput maidot, öljy ja mausteet. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Paista letut lettupannulla rasvassa molemmin puolin.

Savulohimousse

  • 300 g savulohta
  • 200 g ranskankermaa
  • 2 kevätsipulia
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • suolaa ja pippuria

Paloittele savulohi ja silppua kevätsipulit. Sekoita lohi, ranskankerma ja kevätsipulit keskenään. Mausta sitruunan mehulla, suolalla ja pippurilla.

Raejuusto-munatahna

  • 2 keitettyä kananmunaa
  • 200 g raejuustoa
  • suolaa ja pippuria

Keitä kananmunat. Riko keitetyt munat haarukalla kulhossa. Sekoita joukkoon raejuusto ja mausta.

nokkosletut, savulohimousse ja raejuusto-munalevite

nokkosletut, savulohimousse ja raejuusto-munalevite

nokkonen

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s