Yrttinen tofu-riisinuudelisalaatti

Kylmät nuudelisalaatit ovat olleet monen arki-illan pelastus – niin myös tällä viikolla!

Jos kaapeista löytyy riisinuudeleita, sekalaisia vihanneksia sekä jotakin proteiinipitoista, nuudelisalaatin ainekset ovat jo aika pitkälti koossa. Plussaa tulee, mikäli jääkaapin perukoilta löytyy vielä tuoreyrttejä; erityisesti korianteri, minttu sekä thaibasilika piristävät nämät salaatit nextille levelille. Mausteeksi riittää simppeli kalakastike-soija-limekastike. Helppoa, freesiä ja takuuhyvää joka kerta!

tofu-riisinuudelisalaatti

  • 300 g tofua
  • 1 tl inkiväärijauhetta
  • ripaus mustapippuria
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 2 tl chilitahnaa
  • 150 g riisinuudelia
  • 100 g mungpavunituja
  • 10 cm pätkä kurkkua
  • 3 kevätsipulia
  • 1/2 ruukku tuoretta korianteria
  • 1/2 ruukku tuoretta minttua
  • 1/2 tuore chili
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 limen mehut
  • 1 dl rouhittuja maapähkinöitä

Paloittele tofu. Sekoita soija ja chilitahna keskenään. Kuumenna loraus öljyä pannulla ja lisää tofukuutiot. Paistele käännellen parin minuutin ajan, mausta inkiväärijauheella ja pippurilla. Kaada chili-soijaseos joukkoon, sekoita ja paista tofut rapeiksi.

Kypsennä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Paloittele kurkku, hienonna kevätsipulit sekä korianteri, minttu ja chili. Sekoita keitetyt nuudelit, idut, kurkku, kevätsipuli ja yrtit keskenään. Mausta chilillä, soijalla, kalakastikkeella sekä limen mehulla. Tarkista maku. Rouhi maapähkinät ja sekoita ne sekä tofukuutiot nuudeleiden joukkoon.

tofu-riisinuudelisalaatti

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s