Poke bowl lohesta ja avokadosta

Poke bowl on havaijilaista alkuperää oleva kulhoruoka, johon tulee marinoitua kalaa, riisiä ja kasviksia. Tämä riisuttua sushia muistuttava ruoka toimii meidän taloudessa myös sushin korvikkeena silloin, kun tekisi mieli sushia, mutta sitä ei jaksa tehdä tai hakea.

Kun oikein laiskottaa, heitän poke bowlin kotiversioon ihan vaan savulohta, keitän riisin, pilkon vihannekset ja tööttään annoksen päälle chilimajoneesia ja soijakastiketta. Viikonloppuna ehti onneksi säätää kalan kanssa vähän enemmän eli marinoida sen. Tähän annokseen piti tulla myös edamamepapuja, mutta ne unohtuivat pakastimeen. Eipä tuo haitannut, kun kulho täyttyi ääriään myöten muistakin komponenteista! Olipa taas hyvää – ja jämäpaloista askarreltiin tietysti makirullia.

sushi bowl

(kahdelle)

  • 1,5 dl sushiriisiä
  • 200 g lohta
  • soijakastiketta, limen mehua, chiliä, omenamehua, sokeria
  • 1 avokado
  • 15 cm pätkä kurkkua
  • 6 retiisiä
  • wakamea
  • kuivattua merilevää
  • seesaminsiemeniä
  • tuoretta korianteria
  • srirachamajoneesia
  • teriyaki- tai soijakastiketta

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta riisiviinietikalla. Sekoita soijaa, limen mehua, chiliä, omenamehua ja sokeria keskenään kulhossa. Laita lohiviipaleet kulhoon ja kaada marinadi päälle. Sekoita ja anna maustua jääkaapissa tunti.

Viipaloi avokado, kurkku ja retiisit. Laita kulhon pohjalle riisiä ja asettele päälle lohta, kurkkua, retiisiä ja wakamea (ja edamamepapuja halutessasi). Ripottele päälle kuivattua merilevää ja seesaminsiemeniä. Tarjoa annos teriyakikastikkeen ja srirachamajoneesin kera.

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s