Itämaiset Härkisnuudelit

Aurinkoisen ulkoilmareippailun jälkeen nälkä oli tänään suorastaan kiljuva. Kaupassa hakeuduin suorinta tietä pasta- ja nuudelihyllyn äärelle; kotiin päästyä piti saada äkkiä pötyä pöytään.

Päivän pikaisesta nuudeliannoksesta tuli eräänlainen fuusiowokki. Proteiininlähteeksi valikoitui kotimaista Härkistä, ja loppu oli jonkinlaista geneeristä fuusio-aasialaista. En ole aina vakuuttunut Härkiksestä lihankorvaajana, mutta tässä se toimi ilahduttavan hyvin. Maukkain nuudeliannos hetkeen!

itämaiset nuudelit

(4 annosta)

  • 200 g nuudeleita
  • 1 dl vaaleaa soijakastiketta
  • 1 dl vettä
  • 0,75 dl ruskeaa sokeria
  • 1 rkl hoisinkastiketta
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 tl chilirouhetta
  • 250 g Härkistä
  • 1 vihreä paprika
  • 3 kevätsipulia
  • kourallinen tuoretta korianteria
  • seesaminsiemeniä

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita soija, vesi, ruskea sokeri, hoisinkastike, raastettu inkivääri ja valkosipulinkynnet sekä chilirouhe keskenään kulhossa. Lisää seos pannulle ja kuumenna. Anna kastikkeen porista hiljalleen miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia, kunnes se on hieman saostunut.

Kuumenna loraus öljyä toisella pannulla. Viipaloi paprika ja freesaa se nopeasti öljyssä. Lisää joukkoon Härkis. Mausta mustapippurilla ja pienellä lorauksella soijakastiketta, sekoita. Kaada pannulle nuudelit ja kastike. Sekoita hyvin keskenään. Silppua joukkoon kolme kevätsipulia. Ripottele lopuksi joukkoon silputtua korianteria sekä seesaminsiemeniä. Tarkista maku ja tarjoa.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s