Caesarsalaatti on salaattimaailman ikiklassikko ja kruunaamaton kunkku. Perinteinen caesar on hyvin valmistettuna erinomaisen hyvää, mutta se on aina tuntunut vähän valeterveelliseltä ruualta. Kun salaatin hukuttaa tuhtiin salaatinkastikkeeseen, parmesaaniin ja krutonkeihin, niin ainoaksi keveäksi ja terveelliseksi komponentiksi jää romainesalaatti – joka ei sekään kyllä ravintoarvojensa puolesta terveysruokiin lukeudu.
Caesarsalaatti ei silti ole caesarsalaatti ilman yllä mainittuja kolmea komponenttia. Kun tätä salaattia tekee mieli, parmesaani, krutongit ja ihanan raskas caesarkastike vain yksinkertaisesti kuuluvat asiaan. Siksipä tekaisin sunnuntailounaaksi caesarin, jonka ravinnearvoja nostatin korvaamalla romainesalaatin lehtikaalilla ja lisäämällä joukkoon avokadoa ja kikherneitä. Toimii tämä klassikko näinkin!
(kahdelle)
- 1 prk kikherneitä
- oliiviöljyä, suolaa, pippuria, chilihiutaleita
- 1/2 pussi lehtikaalia
- 1 avokado
- 2 dl krutonkeja
- caesarkasiketta
- parmesania
Levitä kikherneet öljyttyyn uunivuokaan ja lorauta sekaan oliiviöljyä. Rouhaise joukkoon suolaa, pippuria ja chiliä ja sekoita. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Silppua lehtikaali ja paloittele avokado. Laita lehtikaali, avokadot, kikherneet ja krutongit lautsalle ja sekoita joukkoon caesarkastike. Vuole päälle parmesaanilastuja.