Caesarsalaatti lehtikaalilla, kikherneillä ja avokadolla

Caesarsalaatti on salaattimaailman ikiklassikko ja kruunaamaton kunkku.  Perinteinen caesar on hyvin valmistettuna erinomaisen hyvää, mutta se on aina tuntunut vähän valeterveelliseltä ruualta. Kun salaatin hukuttaa tuhtiin salaatinkastikkeeseen, parmesaaniin ja krutonkeihin, niin ainoaksi keveäksi ja terveelliseksi komponentiksi jää romainesalaatti – joka ei sekään kyllä ravintoarvojensa puolesta terveysruokiin lukeudu.

Caesarsalaatti ei silti ole caesarsalaatti ilman yllä mainittuja kolmea komponenttia. Kun tätä salaattia tekee mieli, parmesaani, krutongit ja ihanan raskas caesarkastike vain yksinkertaisesti kuuluvat asiaan. Siksipä tekaisin sunnuntailounaaksi caesarin, jonka ravinnearvoja nostatin korvaamalla romainesalaatin lehtikaalilla ja lisäämällä joukkoon avokadoa ja kikherneitä. Toimii tämä klassikko näinkin!

caesarsalaatti

(kahdelle)

  • 1 prk kikherneitä
  • oliiviöljyä, suolaa, pippuria, chilihiutaleita
  • 1/2 pussi lehtikaalia
  • 1 avokado
  • 2 dl krutonkeja
  • caesarkasiketta
  • parmesania

Levitä kikherneet öljyttyyn uunivuokaan ja lorauta sekaan oliiviöljyä. Rouhaise joukkoon suolaa, pippuria ja chiliä ja sekoita. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Silppua lehtikaali ja paloittele avokado. Laita lehtikaali, avokadot, kikherneet ja krutongit lautsalle ja sekoita joukkoon caesarkastike. Vuole päälle parmesaanilastuja.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s