Minifrittata

Hyvää huomenta! Olin eilen varannut kananmunia, parsakaalia ja cheddaria tehdäkseni frittataa aamiaispöytään. Sitten kävi niin, että iskikin laiskuus, ja lieden ja uunin kanssa sählääminen alkoi tuntua ylivoimaisen vaikealta toiminnalta. Laiskan naisen hätäratkaisu tilanteeseen oli laittaa frittata-ainekset pieniin uunivuokiin ja lykätä ne uuniin itsestään valmistumaan sillä välin kun laiska nainen keitteli kahvia ja yritti saada silmiään auki.

Kutsutaan tätä nyt siitä huolimatta minifrittataksi, kuppifrittataksi tai uunimunakkaaksi. Tämä kuppiversio toimii erityisen hyvin aamiaisella, noin muuten uunimunakas on erinomaisen helppo ja simppeli vaihtoehto myös iltapalaksi.

uunimunakas

Kuppifrittata parsakaalilla ja cheddarilla

(2 annosta)

  • 1/2 parsakaali
  • 4 kananmunaa
  • 0,5 dl kermaa
  • 0,75 dl raastettua cheddaria ja parmesania
  • suolaa, pippuria, chiliä

Paloittele parsakaalinnuput pieniksi paloiksi ja keitä ne kypsiksi. Riko kananmunat kulhoon, lisää kerma ja juusto. Sekoita hyvin keskenään. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Öljyä kaksi pientä uuninkestävää annosvuokaa ja laita niiden pohjalle parsakaalia. Kaada munaseos päälle ja ripottele päälle vielä vähän juustoa. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes muna on hyytynyt ja pinta ruskistunut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s