Lehtikaalikeitto savulohella

Tammikuu on perinteisesti aikaa, jolloin tehdään katumusharjoituksia ruoka- ja liikuntatottumusten saralla. Kuntosalit ruuhkautuvat, ja hetkeksi aikaa ruokavalio putsataan sokerista, vehnästä, rasvasta ja milloin mistäkin. Viheriäiset keitokset ja pirtelöt sopivatkin tästä syystä tammikuun tematiikkaan täydellisesti!

Supervihannes lehtikaali (kavereiden kesken kale vaan) on mm. siitä mainio lehtivihannes, että se tuuraa moitteetta pinaattia ruuassa kuin ruuassa. Esimerkiksi pinaattikeiton ystäville sellainen vinkki, että lehtikaalista saa loihdittua aivan yhtä maukkaan sopan kuin pinaatistakin. Tämä viherkeitos voidaan tarjota esimerkiksi keitetyn kananmunan, raejuuston tai ruiskrutonkien kanssa, oman soppani kyytiin pääsi savulohta. Simppeli resepti on peräisin Salla Korpelan mainiosta Kale-kirjasta. Kuva huono, soppa hyvä!

Lehtikaalikeitto

Lehtikaalikeitto

Resepti: Salla Korpela: Kale – kaikkea hyvää lehtikaalista

  • 2 sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 200 g lehtikaalin lehteä
  • 2 dl (kaura)kermaa
  • 8 dl kasvislientä
  • suolaa ja pippuria
  • tarjoiluun esim. keitettyä kananmunaa tai savulohta

Puhdista lehtikaali, poista lehtiruodit ja silppua se sekä sipuli. Sulata nokeare voita kattilan pohjalla ja kuullota siinä sipulia ja lehtikaalia miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää joukkoon kasvisliemi ja keitä noin 10 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella vähän (keitto on mielenkiintoisempaa, jos se ei ole aivan sileää sosetta) ja lisää joukkoon kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Halutessasi voit antaa keitolle potkua ripauksella tabascoa. Jos keitto on liian juoksevaa, suurusta maizena-suurusteella.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s