Nyt on joulu edennyt siihen pisteeseen, että kohta saa jo siirtää itsensä sohvanmutkaan kirjan, konvehtirasian, villasukkien ja lämpimän juoman kera!
Mikäli glögi tökkii jo tässä vaiheessa kuuta, on onneksi olemassa muitakin erinomaisia, lämmittäviä ja jouluisia janojuomia. Yksi hyvä vaihtoehto on höystäää omena- tai päärynämehua jouluisilla mausteilla, lämmittää se sopiviin lämpöasteisiin ja halutessaan terästää keitosta esimerkiksi rommilla. Helppoa ja hyvää!
Näihin kuviin, näihin tunnelmiin – rauhaisaa joulunaikaa kaikille!
- 1 l hyvää omenamehua
- 2 kanelitankoa
- 2 tähtianista
- 5 kokonaista neilikkaa
- suikaloitua appelsiinikuorta
- hunajaa/ruskeaa sokeria
- (rommia)
Laita kattilaan mehu, kanelitangot, tähtianikset, neilikat sekä muutama appelsiininkuorisuikare. Lämmitä hiljalleen poristen noin 15 minuuttia. Lisää maun mukaan hunajaa/sokeria ja halutessasi esimerkiksi rommia. Koristele halutessasi omenaviipaleella ja kanelitangolla.