Härkis on muljahtanut muitta mutkitta osaksi arkista ruuanlaittoa. Viime viikolla sen toimivuutta testattiin kaalilaatikon uumenissa!
Kaalikääryleet ovat suurta herkkuani, mutta koska niiden tekeminen vaatii viitseliäisyyttä ja aikaa joita minulla ei arkisin ole, on tämä laatikkoversio niiden lähin vastine ja ihan hyvä korvike. Resepti noudattelee muutoin perinteisen vakavanhan kaalilaatikon jalanjälkiä, mutta nykyaikaisuuden nimissä jauheliha on korvattu Härkiksellä ja riisi speltillä. Niin rumaa, mutta niin hyvää!
(4 annosta)
- 1 kg kaalia
- 1 sipuli
- 1 pkt (250 g) Härkistä
- 1,5 dl spelttihelmiä
- suolaa, pippuria, meiramia
- pari ruokalusikallista siirappia
- 3 dl kasvislientä
- nokare voita
- puolukoita tai karpaloita jossain muodossa tarjoiluun
Silppua kaali ja sipuli. Keitä spelttihelmet kasvisfondilla maustetussa vedessä. Kuumenna loraus öljyä pannulla. Lisää sipuli ja kaali ja paista kaali-sipulisilppu parissa erässä pehmeäksi. Pyyhkäise pannu ja kuumenna taas loraus öljyä siinä. Lisää Härkis pannulle, paista. Sekoita sipuli, kaali, Härkis ja keitetty ohra keskenään. Mausta suolalla, pippurilla ja meiramilla. Kumoa seos uunivuokaan ja lorottele päälle siirappia. Kaada kasvisliemi päälle ja vuole päälle vielä voinokareita. Paista laatikkoa 200-asteisessa uunissa noin tunti. Peitä uunivuoka foliolla, mikäli pinta tummuu liikaa paiston aikana. Jos laatikko vaikuttaa liian kuivalta, lisää kasvislientä.
Olipa yhteensattuma, itsekin kirjoitin juuri reseptin kaalilaatikosta.
LikeLike
Teijo: no jopas sattuikin! Se on varmaan tämä vuodenaika – minun ainakin tekee mieli turvallisia ja mukavia uuniruokia tässä marraskuun kelmeydessä.
LikeLike