Hamppari, hamppa, purilainen, burgeri, bursa, bögö. Rakkaalla ruokalapsella on monta (rumaa) nimeä!
Kauas on tultu ajoista, jolloin bigmacit tai snägärin ananaspurilaiset olivat ainoa tie purilaistaivaaseen. Nykyisin tarjontaa ja reseptiikkaa löytyy laidasta laitaan, maailman äärestä toiseen ja mihin ruokavalioon räätälöitynä tahansa.
Näitä mustapapupurilaisia valmistin jo loppukesän grillaussessiossa, mutta grilli ei missään nimessä ole edellytys näiden valmistamiseen; päädyin lopulta paistamaan pihvit ihan vaan pannulla, grillissä käytin niitä lähinnä vain savun makua ottamassa. Mustapapupihveistä tuli vähän liian mössöisiä omaan makuuni, mutta toisaalta herkkuhampin välissä asia ei liiemmin haitannut.
Mustapapupihvit
- 1 prk mustapapuja
- 1 pieni sipuli
- 1 iso valkosipulinkynsi
- 0,75 dl korppujauhoja
- 1 pieni kananmuna
- pieni pala tuoretta chiliä
- tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa
- paprikajauhetta, suolaa ja pippuria
Muussaa mustapavut haarukan avulla kulhossa, sattumia saa jäädä. Lisää joukkoon silputtu sipuli ja valkosipulinkynsi, korppujauhot, muna, silputut yrtit ja chili sekä mausteet. Muotoile massasta pihvejä ja paista pannulla öljyssä molemmin puolin.
Lisäksi
- sämpylöitä
- babypinaattia
- tomaattia
- avokadoa
- marinoitua punasipulia (resepti alla)
- cheddarjuustoa
- tuoretta korianteria
- chiliketsuppia
Marinoidut punasipulit
- 1 punasipuli
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 0,5 dl punaviinietikkaa
- 1 rkl sokeria
- suolaa ja pippuria
Viipaloi sipuli ohuiksi renkaiksi. Sekoita sipuli, öljy, viinietikka, sokeri, suola ja pippuri keskenään kulhossa. Anna marinoitua jääkaapissa muutama tunti.