Paahdettu tomaatti-munakoisokeitto

Vihdoinkin ilmassa alkaa olla syksyn tuntua! Kesä olikin jo niin nähty; minä haluan jo kiskoa villasukat jalkaan, kuunnella sateen ropsutusta sohvan nurkassa ja pistää sopat ja padat porisemaan.

Syksy ja soppa ne nimittäin yhteen soppii. Otin varaslähdön soppakauteen jo muutama viikko sitten, kun ilma oli vielä lämmin ja loppukesäinen ja sitä myöten teki mieli jotakin fressiä, ei liian tuhtia tai tunkkaista keittoa. Paahdetusta munakoisosta ja tomaatista saikin suorastaan täydellisesti tarkoitukseen sopivan keitoksen!

Tomaattikeittoa ehdin vuosikausia pitämään vähän valjuna ruokana, kunnes ymmärsin että paahdetut tomaatit ovat koko homman juju.  Paahtaminen tuo makuun ihan erilaista syvyyttä. Munakoisoa tuskin olen aiemmin keittoon koskaan laittanut, mutta hyvin toi keittoon täyteläisyyttä ja pyöristi just sopivasti makua. Jatkoon!

Munakoiso-tomaattikeitto

Uunissa paahdetut munakoisot ja tomaatit

Paahdettu tomaatti-munakoisokeitto

  • 1 munakoiso
  • 3 tomaattia
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pieni chili
  • 2,5 dl kasvislientä
  • 1 tlk kuorittuja kokonaisia tomaatteja
  • 3 paahdettua paprikaa (tölkistä)
  • kourallinen tuoretta basilikaa
  • 2 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria
  • 150 g pehmeää vuohenjuustoa

Halkaise munakoiso pituussuunnassa kahtia. Halkaise myös tomaatit ja chili ja lohko sipulit muutamaan osaan. Öljyä uunivuoka ja laita munakoisot, tomaatit, sipulit ja kokonaiset valkosipulinkynnet vuokaan. Pirskota päälle oliiviöljyä ja rouhaise kasviksille myös suolaa, pippuria ja kuivattua oreganoa.  Paahda 175-asteisessa uunissa noin puolisen tuntia, tai kunnes tomaatit ja koisot alkavat kurtistua sopivasti ja kuori niistä irrota. Ota vuoka sitten pois uunista ja anna jäähtyä hetki. Leikkaa munakoison päästä pieni pala pois ja vedä varovasti munakoison kuoret pois. Silppua tuore basilika ja leikkaa paahdettuja paprikoita vähän pienemmiksi. Lisää kattilaan paahdetut tomaatit, munakoisot, paprikat, sipulit ja chili sekä tölkkitomaatit, kasvisliemi ja silputtu  tuore basilika. Surauta blenderillä tasaiseksi ja nosta sitten keitto liedelle. Anna porista hiljalleen kymmenisen minuuttia ja lisää sitten kerma. Tarkista maku ja lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Jaa keitto lautasille ja murustele päälle vuohenjuustoa. Viimeistele annokset tuoreella basilikalla.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s