Kesän viimeisiä rillailuja viedään!
Hämärtyvässä mutta lämpimähkössä elokuun illassa sopii vielä nauttia karsinogeeneillä kuorrutetuista herkuista aina kun grillin ääreen sattuu pääsemään. Ilmassa leijuu toisaalta mukavalta tuntuva lupaus syksystä – ja toisaalta hienoista luopumisen tuskaa kaikista kesäasioista. Tämän vuoden todennäköisesti viimeisessä grilliotoksessa käristyi lohi-bataattivartaita ja mustapapuburgereista. Ensiksi mainitut toimivat erinomaisesti myös ilman grilliä salaattimaisessa muodossa, kun sekoitat keskenään näissä samoissa aineksissa marinoitua lohicevicheä, uunin kautta käytettyjä bataattilohkoja ja tuoretta pinaattia. On hyvää!
- 300 g lohta
- 1 bataatti
- 1 lime
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 Scotch Bonnet -chili
- 1/2 ruukku korianteria
- pieni pala tuoretta inkivääriä
- merisuolaa ja pippuria myllystä
- 1/2 rs tuoretta babypinaattia
Kuutioi lohi ja bataatti. Esikeitä bataatteja kiehuvassa vedessä pari minuuttia. Sekoita keskenään limen mehu, oliiviöljy, silputtu chili ja korianteri sekä raastettu inkivääri, suola ja pippuri. Sekoita puolet marinadista bataattien ja puolet lohikuutioiden joukkoon. Anna maustua ainakin puolisen tuntia. Liota puisia varrastikut kylmässä vedessä, etteivät ne syty grillissä palamaan. Pujota niihin vuorotellen lohta ja bataattia ja grillaa kypsiksi (itse tykkään jättää lohen hieman raa’aksi sisältä). Tarjoa pinaattipedillä.