Erinäiset täytetyt kasvikset ovat tuttu näky iltapalapöydässämme. Paprikan, kesäkurpitsan, munakoison tai tomaatin syövereihin saa näppärästi upotettua kaikenlaista ylijäämäkamaa, kuten vaikkapa liikaa keitettyä kvinoaa tai couscousia, sekalaisia kasviksia ja yrttejä, linssi- tai papupaketin pohjat ja jääkaapissa pyörivät juustonjämät.
Täytetyt paprikat ovat tietysti unohtumaton kasariklassikko, jota toiset meistä ovat ehkä nauttineet jo kyllästymiseenkin saakka. Mutta onneksi näitä muitakin toimivia vaihtoehtoja on! Munakoiso on vähän sellainen tapaus, että saatan välillä unohtaa kokata sitä pitkiksikin ajoiksi. Kausivihannekset ovat onneksi nykyisin niin näyttävästi esillä lähiruokakaupassa, että koisot osuivat viime viikolla heti ensimmäisenä silmiini kauppaan astuessani. Nälkäinen mieleni lähti heti laukkaamaan moussakamaisille taajuuksille: koisojen kyytiin päätyi tomaattista jauheliha-papukastiketta ja aimo annos mozzarellaa. Äärettömän hyvää!
- 2 munakoisoa
- 250 g jauhelihaa
- mustapippuria, juustokuminaa, yrttejä, paprikajauhetta
- 1 tlk (400 g) kokonaisia kuorittuja tomaatteja
- 1 prk mustapapuja
- suolaa, pippuria, kuivattua oreganoa ja minttua
- 4 aurinkokuivattua tomaattia
- 1/2 rasia tuoretta babypinaattia
- 1/2 ruukku tuoretta basilikaa
- 200 g mozzarellajuustoa
Huuhtele ja halkaise munakoisot. Paista jauheliha pannulla kypsäksi ja mausta. Kaada pannulle tölkkitomaatit ja pieni niitä vähän lastalla. Lisää joukkoon myös valutetut mustapavut ja saksitut aurinkokuivatut tomaatit. Mausta ja anna porista hiljalleen parikymmentä minuuttia. Revi loppuvaiheessa joukkoon pinaatti ja basilika. Laita munakoisonpuolikkaat öljyttyyn uunivuokaan ja lusikoi niille kastiketta. Päällystä mozzarellalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Jauhelihan korvaan kasvissyöjälle sienillä.
Kokeili kesäkurpitsalla ja tuli suussa sulavaa.
LikeLike
Kirsti: Kiva, että on maittanut! Kesäkurpitsa on tosiaan ehkä vieläkin herkumpi vaihtoehto näihin kuin munakoiso 🙂
LikeLike