Prosciuttoon käärityt avokado-mozzarellasuupalat

Joskus kun jääkaappiin kertyy kaiken maailman ylijäämäkamaa, sitä saattaa tulla keksineeksi jotakin uutta pientä kivaa suuhunpantavaa.

Näin kävi esimerkiksi muutaman viikon takaisten pizzatalkoiden jälkeen. Seuraavana aamuna keräsin ylijäämäainekset kokoon ja tuumasin, että näistähän saa loihdittua aikasta mukavan aamiaisen. Keihästin avokadoa, mozzarellaa ja ilmakuivattua kinkkua cocktailtikkuun ja kas, sehän oli hyvää. Toimii ainakin munakokkelin seuralaisena, rucolapedillä salaattimaisena annoksena, ja varmasti myös alkupalana tai pikkunaposteltavana vaikkapa tapaspöydässä. On nämä pienet simppelit vahinko-oivallukset vaan metkoja!

avokadotikut

  • avokadoa
  • mozzarellaa
  • ilmakuivattua kinkkua
  • oliiviöljyä
  • chilihiutaleita
  • rucolaa

Viipaloi avokado ja paloittele mozzarella. Laita viipaleiden ” koloihin” mozzarellapala ja kiepauta ympärille ilmakuivattua kinkkua. Kiinnitä cokctailtikulla. Pirskota päälle oliiviöljyä ja rouhaiset chilirouhetta myllystä. Tarjoa rucolan kanssa.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s