Tonnikala-merileväkääröt

Noin kahdeksan vuotta sitten iskin hampaani ensi kertaa sushiin. Se ei ollut rakkautta ensi haukkaamalla, mutta parin seuraavan vuoden aikana pääsin hiljakseen sushin makuun. Jossain vaiheessa sushia piti saada pari kertaa viikossa, jossain vaiheessa taas tuli tarvetta varioida perussushia sushisalaatilla, sushiburritolla ja ties millä.

Sushia tekee joka tapauksessa vielä vuosienkin jälkeen tasaisin väliajoin mieli. Äkisti iskevä akuutti sushinhimo on silloin ikävä vaiva, jos sushintekohommiin ei jaksa ryhtyä ja lähimpään sushiravintolaankin on liian pitkä matka. Pientä helpotusta olen tällöin hakenut tekemällä riisittömiä merilevätötteröitä, joiden sisään olen yleensä survonut tonnikalaa ja sekalaisia rehuja. Toimii nopeana iltapalana ja kevyenä lounaana vallan erinomaisesti – ja korvaa ainakin jossain määrin oikeaa sushia.

tunakääröt2

Tonnikala-merilevätötteröt

  • 4 merileväarkkia
  • 1 tlk vaaleaa tonnikalaa paloina öljyssä
  • 1 rkl majoneesia
  • 1 rkl srirachakastiketta
  • 1/2 ruukku lehtisalaattia
  • 1 avokado
  • 10 cm pätkä kurkkua
  • seesaminsiemeniä
  • soijakastiketta

Sekoita tonnikala, majoneesi ja sriracha keskenään Aseta merileväarkille diagonaalisesti lehtisalaattia, tonnikalamössöä sekä viipaloitua avokadoa ja kurkkua. Ripottele päälle seesaminsiemeniä. Kääräise tötterölle ja tarjoa soijakastikkeen kanssa.

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s