Näin hienoa aurinkopäivää ei ole raaskinut hassata sisätiloissa hyörimiseen. Niinpä lounaaksikin piti kehitellä jotakin nopeasti ja vaivattomasti valmistuvaa, keväisen kepeää syötävää. Höyrytyskoriin laitettu kala valmistuu itsestään ilman sen kummempia ponnisteluja, ja uunin kautta käytetystä bataatista saa aina takuuhyvän lisukkeen.
Kala oli tänään laatuaan hauki. Se osoittautui paitsi koko kalatiskin kukkaroystävällisimmäksi, myös hyvinkin herkulliseksi valinnaksi. Ruodoista viis! Höyrytys on lisäksi aivan loistava tapa kypsyttää kala ja säilyttää sen luontainen maku ja mehukkuus.
Uunitetut fetabataatit
- 1 bataatti
- oliiviöljyä, suolaa ja pippuria
- 100 g fetajuustoa
- kourallinen tuoretta babypinaattia
Pese bataatti huolellisesti ja leikkaa se noin sentin paksuisiksi kiekoiksi. Laita kiekot leivinpaperilla vuorattuun tai öljyttyyn uunivuokaan. Sivele kiekot oliiviöljyllä ja rouhaise niiden pintaan suolaa ja pippuria. Laita uunivuoka 225-asteiseen uuniin noin 15-20 minuutiksi. Kun bataatit ovat viittä vaille kypsiä, murustele niiden päälle fetajuusto ja laita uuniin vielä noin viideksi minuutiksi, kunnes juusto on hieman sulanut. Ota bataatit uunista ja revi kiekkojen päälle babypinaattia. Tarjoa lisukkeena.
Chili-yrttikala
- 300 g vaaleaa kalaa fileenä
- suolaa ja pippuria
- tuoretta chiliä
- tuoreyrttejä
Laita vesi kiehumaan kattilaan. Laita höyrytyskorin pohjalle pala leivinpaperia ja kalafileet sen päälle. Rouhaise kalojen pintaan suolaa ja pippuria ja asettele chiliviipaleita ja haluamaasi tuoreyrttiä, esim. rosmariinia, päälle. Kun vesi kiehuu, nosta höyrytyskori kattilan päälle. Anna kypsyä noin 10-15 minuuttia, tai kunnes kala on kypsää. Kypsymisaika riippuu fileiden paksuudesta.