Viikonlopun kunniaksi: hävyttömän helppo jälkkärivinkki tai vaihtoehtoisesti jotain pientä uutta kivaa aamiaispöytään! Chia-vanukasta ja marjoja kerroksittain, nimittäin.
Chia-siemenet ovat uponneet parin viime vuoden aikana lähes jokaiseen puuroon, jogurttiin ja smoothieen, jonka olen itselleni valmistanut. Chia-siemenistä ja mantelimaidosta valmistettua vanukasta tulin kuitenkin kokeilleeksi ensi kertaa vasta nyt, siitäkin huolimatta että idea on pyörinyt eri ruokamedioissa ties kuinka kauan.
Minulle tämä kerrosvanukas maistui lauantaiaamiaisena, mutta tuli mieleen, että laiska ja/tai terveystietoinen kokki tarjoaisi tätä tietenkin jälkiruoaksi. Sopivan makeaa, mutta silti terveellistä: aimo annos esimerkiksi hyviä omega-3-rasvahappoja ja antioksidantteja. Nerokasta, suorastaan.
(2 annosta)
- 2,5 dl mantelimaitoa
- 0,75 dl chiasiemeniä
- 1/2 rkl hunajaa
- ripaus vaniljasokeria
- 200 g pakastevadelmia
- 125 g pensasmustikoita
Sekoita mantelimaito ja chia-siemenet keskenään kulhossa. Mausta hunajalla ja vaniljasokerilla. Laita vanukas tekeytymään jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi, tai vaikkapa yön yli.
Kuumenna pakastemarjat pannulla ja anna keittyä kasaan miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Lisää joukkoon mustikat. Asettele tarjoiluastiaan kerroksittain chia-vanukasta ja marjakompottia, halutessasi myös muita hedelmiä ja pähkinöitä.