Siitä on vierähtänyt tovi jos toinenkin, kun Emmi-Liia Sjöblomin bataattiburgerista tuli varsinainen nettihitti. Meikäläinen ei ole taaskaan turhia hötkyillyt asian kanssa – ensimmäiset bataattipurilaiseni paistelin lokakuussa. Sittemmin vahinkoa on kyllä otettu takaisin tehtailemalla näitä useampaankin otteeseen!
Viimeisin versioni hittihampparista sisälsi tonnikalapihviä ja kurkku-fenkoli-kaalisalaattia. Täytteillä ei sinänsä tunnu olevan suurempaa väliä, sillä joka ikinen bataattipurilainen on tähän mennessä ollut kerrassaan herkullinen. Höttövehnästä tehdylle hampparille tulee varmasti aina olemaan paikkansa ja hetkensä tässä maailmassa, mutta bataattisämpylää nassuttaessa en ole sitä osannut kaivata. Suosittelen viimeisiäkin matti- ja maijamyöhäisiä kokeilemaan NYT!
Bataattiburgerit
- 1 mahdollisimman pyöreä bataatti
Pese bataatti ja leikkaa siitä sentin paksuisia kiekkoja. Laita ne vierekkäin pellille ja lorauta päälle oliiviöljyä. Paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat ruskistuneet hieman.
Kurkku-fenkoli-kaalisalaatti
- 200 g kaalia
- 10 cm pätkä kurkkua
- ½ fenkoli
- iso kourallinen ruukkulehtikaalia
- 2 rkl majoneesia
- 2 rkl maustamatonta jogurttia
- 1 rkl limen mehua
- 1 tl wasabitahnaa
- suolaa, sokeria ja pippuria
Suikaloi kaali, kurkku, fenkoli ja lehtikaali. Sekoita majoneesi, jogurtti, limen mehu ja wasabi keskenään kulhossa. Sekoita majoneesiseos kasvisten joukkoon ja mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla.
Tonnikalapihvit (4 kpl)
- 1 tlk vaaleaa tonnikalaa paloina öljyssä
- 1 kananmuna
- 0,5 dl Panko-jauhoja
- 1 valkosipulinkynsi
- pieni pala inkivääriä
- 1 rkl tuoretta korianteria
- limepippuria, suolaa
Riko tonnikalan rakenne haarukalla. Riko joukkoon kananmuna, lisää myös Panko-jauhot, raastettu valkosipulinkynsi ja inkivääri sekä silputtu korianteri. Mausta limepippurilla ja suolalla. Muotoile massasta pihvejä ja paista pannulla rasvassa molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
Kokoa hamppari ja nauti.