Ennen joulupöytien ääreen astumista pieni kevennys ruokavalion puolella on ollut paikallaan. Kevyet ja freesit ruuat ovat olleet tällä viikolla valttia, kun vatsalaukkua säästellään kenties vuoden raskasruokaisinta fiestaa varten.
Lauantain lounaaksi valikoituikin lohi-avokadosalaatti, jonka päätin loppujen lopuksi jemmata riisipaperin sisään. Kaikenlaiset rullattavat sormisyötävät ovat ylipäätään lähellä sydäntä, ja rullamuoto toi uutta särmää muuten niin tuttuun ja tavalliseen salaattiin. Tämä pikalounas valmistui alle kymmenessä minuutissa, mikä olikin väsyneelle joululahjashoppaajalle ihan maksimiaika ruuan odotteluun!
(4 rullaan)
tuoretta korianteria
wasabitahnaa
Viipaloi avokado ja kurkku. Liota riisipaperit lämpimässä vedessä pakkauksen ohjeen mukaan ja asettele niille babypinaattia, savulohta, avokado, kurkkua ja tuoretta korianteria. Rullaa rulliksi. Sekoita majoneesi ja pieni pätkä wasabitahnaa keskenään ja dippaile rullia siinä.