Savulohi-avokadotäytteiset riisipaperirullat

Ennen joulupöytien ääreen astumista pieni kevennys ruokavalion puolella on ollut paikallaan. Kevyet ja freesit ruuat ovat olleet tällä viikolla valttia, kun vatsalaukkua säästellään kenties vuoden raskasruokaisinta fiestaa varten.

Lauantain lounaaksi valikoituikin lohi-avokadosalaatti, jonka päätin loppujen lopuksi jemmata riisipaperin sisään. Kaikenlaiset rullattavat sormisyötävät ovat ylipäätään lähellä sydäntä, ja rullamuoto toi uutta särmää muuten niin tuttuun ja tavalliseen salaattiin. Tämä pikalounas valmistui alle kymmenessä minuutissa, mikä olikin väsyneelle joululahjashoppaajalle ihan maksimiaika ruuan odotteluun!

lohirullat

(4 rullaan)

200 g savulohta
1 avokado
pari kourallista babypinaattia
10 cm pätkä kurkkua

tuoretta korianteria

majoneesia

wasabitahnaa

Viipaloi avokado ja kurkku. Liota riisipaperit lämpimässä vedessä pakkauksen ohjeen mukaan ja asettele niille babypinaattia, savulohta, avokado, kurkkua ja tuoretta korianteria. Rullaa rulliksi. Sekoita majoneesi ja pieni pätkä wasabitahnaa keskenään ja dippaile rullia siinä.

rullat3
Tänään tehtyihin, hieman perinteisempiin versioihin tuli riisinuudeleita, katkaravunpyrstöjä, avokadoa, kurkkua, pinaattia sekä tuoretta korianteria ja minttua. Dippailuun esimerkiksi sweet chiliä tai srirachaa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s