Kermainen kurpitsapasta

Tulevana viikonloppuna yhdellä jos toisellakin saattaa olla pieniä sijoitusongelmia kurpitsajätteen kanssa. Halloween-lyhdyt ovat viikonlopun kiistaton ykköskoriste, mutta minne sijoittaa kaiverretun kurpitsan ylijäämäsisus? Älä hyvä ihminen ainakaan pois sitä heitä, vaan ota mieluummin talteen ja survaise esimerkiksi soseeksi. Kurpitsasosetta voi käyttää vaikka sun mihin; tässä esittelyssä yksi esimerkki!

Kermaisen kurpitsapastan resepti on peräisin täältä. Pasta oli perushyvää, mutta miedosta mausta jäi uupumaan sitä jotain. Modaisinkin reseptiä lisäämällä siihen jotakin supermaukasta ja suolaista, kuten vaikkapa vuohenjuustoa.

kurpitsapasta2.jpg

400 g pastaa

2 valkosipulinkynttä

1 pieni chili

5 siivua ilmakuivattua kinkkua

3 dl kurpitsasosetta

1 dl kermaa

1/2 prk ranskankermaa

(kanalientä tarpeen mukaan)

kuivattua salviaa, mustapippuria, suolaa, ripaus muskottipähkinää

tuoretta persiljaa

parmesania

Laita pasta kiehumaan. Hienonna valkosipulinkynnet, chili ja ilmakuivatut kinkut. Kuumenna loraus öljyä kasarin pohjalla ja freesaa chilit ja valkosipulit siinä. Lisää kasariin myös silputut kinkut ja paista ne rapeiksi. Kaada  joukkoon kurpitsasose, kerma ja ranskankerma. Mausta salvialla, suolalla, pippurilla ja ripauksella muskottipähkinää. Anna porista viitisen minuuttia ja sekoita sitten joukkoon keitetty pasta. Kääntele hyvin ja lisää tarpeen mukaan joukkoon kanalientä. Tarkista maku ja saksi joukkoon vielä tuoretta persiljaa. Raasta annosten päälle parmesania.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s