Vaikka syksy on kääntynyt jo tukevasti lokakuun puolelle, jotenkin tässä ei ole lainkaan syksyinen olo. Syysauringon inspiroimana pidätänkin oikeuden muistella vielä ihan hetkisen verran kesäjuttuja!
Täytetyt avokadot ovat suosittua ruokaa monissa Etelä-Amerikan maissa. Avokadot voidaan täyttää esimerkiksi katkaravuilla, kanalla, kalalla tai sitten tonnikalasalaatilla, kuten itse tein. Reseptin eksoottisesta alkuperästä huolimatta ainekset näihin löytyvät erittäin todennäköisesti lähikauppasi hyllyiltä.
Täytetyt avokadot olivat mukavan kevyt lounas eräänä kesäkuisena päivänä, mutta ne sopivat varmasti myös esimerkiksi alku- tai iltapalaksi näin syssymmälläkin. Resepti on enemmän tai vähemmän kopioitu täältä.
Täytetyt avokadot
1 tlk tonnikalaa
½ pieni sipuli
1 dl pakasteherneitä
2 dl pakastemaissia
1 keitetty kananmuna
1 tomaatti
1 chili
kourallinen tuoretta persiljaa
6 avokadoa
1 sitruunan mehu
lehtisalaattia
suolaa ja pippuria
2, 5 dl salsa rosadaa
Salsa rosada
2,5 dl majoneesia
6 rkl tomaattisosetta
1 rkl sitruunan mehua
hyppysellinen juustokuminaa
tulista kastiketta tai chiliä maun mukaan
Salsa rosada: yhdistä kaikki ainekset kulhossa ja sekoita hyvin keskenään.
Yhdistä kulhossa tonnikala, silputtu sipuli, herneet, maissi, muna, tomaatti, silputtu chili ja persilja sekä noin desi salsa rosadaa. Sekoita ainekset keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla.
Halkaise avokadot pituussuunnassa kahtia, poista kivi ja kuoret. Pirskota avokadojen päälle sitruunan mehua, etteivät ne tummu. Asettele lautaselle lehtisalaatin lehtiä ja laita avokadonpuolikkaat niiden päälle. Täytä avokadot tonnikalaseoksella. Lisää päälle salsa rosadaa ja tuoretta silputtua persiljaa ja tarjoa heti.