Joko tortillat, tacot, burritot, fajitakset, quesadillat ja enchilladat pursuavat korvista ulos? Ei hätää! Meksikolaisella keittiöllä olisi tarjota vielä ainakin yksi erinomainen tortillaletuille rakentuva sormisyötävä: tostada.
Kaltaiselleni ruokahävikin välttelijälle tostadat ovat ihan ässä keino päästä eroon tortillaletuista, jotka eivät enää ihan freesiytensä huipulla ole, mutta syömäkelpoisia kylläkin. Taloutemme kuluttaa tortillalettuja nimittäin sellaisella tahdilla, että jääkaappiin jää harva se viikko pyörimään ylijäämälettua. Kuivumiskuoleman partaalla oleva maissilettu pääsee hyötykäyttöön tostadan muodossa, kun se uppopaistetaan tai uunitetaan rapeaksi. Kas näin maksimoidaan menekki ja minimoidaan hävikki!
Tähän tostadaan on revitty inspiraatiota taannoisilta ravintolapäiviltä. Minun versiossani lettuset paistettiin rapeiksi uunissa, mutta perinteinen ja epäilemättä herkullisempi tapa on paistaa ne pannulla kiehuvassa öljyssä.
Mustapaputostadat
Mustapaputahna
1 prk mustapapuja
1 tl juustokuminaa
ripaus cayennea
ripaus chili- tai savupaprikajauhetta
Valuta mustapavut ja laita ne kulhoon. Lisää mausteet ja surauta sauvasekoittimella sileäksi. Tarkista maku.
Korianterijogurtti
1 dl kreikkalaista jogurttia
iso kourallinen tuoretta korianteria
suolaa
Laita jogurtti ja korianteri kulhoon ja survaise ne sauvasekoittimella sekaisin. Mausta suolalla.
Lisäksi
maissilettuja
(jäävuori)salaattia
queso frescoa, kotijuustoa, fetaa tai ricottaa
punasipulia
avokadoa
tulista salsakastiketta
Paista maissiletut rapeiksi joko pannulla kiehuvassa öljyssä, tai öljyä letut pullasudilla ja laita ne 200-asteiseen uuniin leivinpaperoidulle uunipellille noin 5-7 minuutiksi, kunnes ne ovat sopivan rapeita.
Kokoa tostadat: levitä pohjalle mustapapuseosta ja laita sen päälle salaattia, murusteltua juustoa sekä viipaloitua avokadoa ja sipulia. Viimeistele korianterijogurtilla ja salsakastikkeella.