Tostadat

Joko tortillat, tacot, burritot, fajitakset, quesadillat ja enchilladat pursuavat korvista ulos? Ei hätää! Meksikolaisella keittiöllä olisi tarjota vielä ainakin yksi erinomainen tortillaletuille rakentuva sormisyötävä: tostada.

Kaltaiselleni ruokahävikin välttelijälle tostadat ovat ihan ässä keino päästä eroon tortillaletuista, jotka eivät enää ihan freesiytensä huipulla ole, mutta syömäkelpoisia kylläkin. Taloutemme kuluttaa tortillalettuja nimittäin sellaisella tahdilla, että jääkaappiin jää harva se viikko pyörimään ylijäämälettua. Kuivumiskuoleman partaalla oleva maissilettu pääsee hyötykäyttöön tostadan muodossa, kun se uppopaistetaan tai uunitetaan rapeaksi. Kas näin maksimoidaan menekki ja minimoidaan hävikki!

Tähän tostadaan on revitty inspiraatiota taannoisilta ravintolapäiviltä. Minun versiossani lettuset paistettiin rapeiksi uunissa, mutta perinteinen ja epäilemättä herkullisempi tapa on paistaa ne pannulla kiehuvassa öljyssä.

tostada2

Mustapaputostadat

Mustapaputahna

1 prk mustapapuja

1 tl juustokuminaa

ripaus cayennea

ripaus chili- tai savupaprikajauhetta

Valuta mustapavut ja laita ne kulhoon. Lisää mausteet ja surauta sauvasekoittimella sileäksi. Tarkista maku.

Korianterijogurtti

1 dl kreikkalaista jogurttia

iso kourallinen tuoretta korianteria

suolaa

Laita jogurtti ja korianteri kulhoon ja survaise ne sauvasekoittimella sekaisin. Mausta suolalla.

Lisäksi

maissilettuja

(jäävuori)salaattia

queso frescoa, kotijuustoa, fetaa tai ricottaa

punasipulia

avokadoa

tulista salsakastiketta

Paista maissiletut rapeiksi joko pannulla kiehuvassa öljyssä, tai öljyä letut pullasudilla ja laita ne 200-asteiseen uuniin leivinpaperoidulle uunipellille noin 5-7 minuutiksi, kunnes ne ovat sopivan rapeita.

Kokoa tostadat: levitä pohjalle mustapapuseosta ja laita sen päälle salaattia, murusteltua juustoa sekä viipaloitua avokadoa ja sipulia. Viimeistele korianterijogurtilla ja salsakastikkeella.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s