En tiedä mistä näitä ruokatrendejä oikein tulee ja kuka niitä keksii, mutta tänä kesänä kansakunta on keskittynyt hypettämään kukkakaalia. Ja mikäs siinä! Kesäkauden trendikkäin pizzapohja valmistui niin ikään tästä trendikasviksesta.
Krooninen pizzanhimo on siitä ikävä asia, että jos sille kiusaukselle antaa pikkusormensa, rupeaa se hyvin nopeasti näkymään vyötäröllä. Niinpä tämä pizzahiiri ottaa ilolla vastaan kaikki vähänkään keveämmät pizzajäljitelmäideat! En tässä nyt yritä väittää, että tämä kukkakaalipizza ihan oikealta pizzalta maistuisi tai sille vertoja vetäisi, mutta hyvää tämä oli silti. Resepti on peräisin Mama Gastro -blogista.
350 g kukkakaalia
1 kananmuna
1-2 rkl mantelijauhoja
suolaa
tomaattikastiketta
mozzarellajuustoa
kirsikkatomaatteja
(kesäkurpitsaa)
tuoretta basilikaa ja/tai rucolaa
Hienonna kukkakaali monitoimikoneessa erittäin hienoksi. Koostumuksen pitää muistuttaa couscousia. Kypsennä hienonnettua kukkakaalia 3 minuuttia mikrossa. Anna kukkakaalin jäähtyä jonka jälkeen purista siitä käsin mahdollisimman paljon nestettä pois. Sekoita kukkakaali, kananmuna ja mantelijauhe keskenään. Mausta seos suolalla. Levitä kukkakaaliseos leivinpaperin päälle halkaisijaltaan n. 26-27 kokoiseksi ympyräksi. Paista pohja 225-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia kunnes se on kauniin kullanvärinen. Nosta pohja pois uunista. Levitä pohjalle tomaattikastike ja asettele päälle ohuet mozzarellaviipaleet (ja halutessasi ohueksi siivutettua kesäkurpitsaa). Paista täytettyä pohjaa 2 minuuttia. Nosta valmis pohja pois uunista ja ripottele sen päälle rucolaa, basilikaa ja kirsikkatomaatteja. Mausta mustapippurilla.