Lehtikaaliletut

Voimavihanneksena ja ravintoarvojensa puolesta todellisena superfoodina tunnettu lehtikaali on aina aiheuttanut minulle hieman päänvaivaa. Ensin yritin vimmatusti pitää siitä, ja kun vihdoin aloin pitää, kyllästyin melko nopeasti lehtikaalilla kyllästettyihin smoothieisiini, -salaatteihini ja -munakkaisiini. Onneksi maailmankuvani asian suhteen on nyttemmin laajentunut, ja lehtikaali löytää yhä tiensä ostoskoriini vähintään joka toinen viikko.

En liene ainoa lehtikaalista puoliväkisin tai spontaanisti innostunut; harvassa tuntuvat olevan ne kaupat, joista tätä voimarehua ei nykyään saisi. Lisäksi kauppojen valikoimakin on viime aikoina laajentunut, kun sen perustavaran rinnalle on tullut myös babylehtikaalia sekä ruukkulehtikaalia. Erittäin mukavia tuttavuuksia molemmat, joskin niiden säilyvyys ei vedä millään tasolla vertoja tavalliselle pussilehtikaalille, joka tuntuu säilyvän jääkaapissa iäisyyden.

Yksi mainio tapa päästä eroon kaappiin pyörimään jääneistä lehtikaaleista on tehdä niistä lettuja, ihan tavallisten pinaattilettujen tapaan. Nämä lettuset maistuvat paitsi perinteisen puolukkahillon, myös esimerkiksi savulohen, raejuuston tai muna-raejuustoseoksen kanssa – testattu on useampaan otteeseen!

lehtikaaliletut.jpg

Resepti kirjasta:
Salla Korpela: Kale – Kaikkea hyvää lehtikaalista

150 g lehtikaalia
4 dl täysmaitoa
3 munaa
2-3 dl jauhoja
suolaa
voita

Puhdista lehtikaalit ja poista lehtiruodit. Hienonna lehtikaalin lehden tehosekoittimessa maidon kanssa. Sekoita kulhossa maitoseoksen joukkoon munat, jauhot ja suola. Anna turvota puolisen tuntia. Paista letuiksi pannulla voin kanssa. Tarjoile esim. puolukkahillon kera.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s