Kevät, mikä mahtava tekosyy syödä niin paljon parsaa kuin sielu sietää!
Tänä keväänä olen päässyt parsan makuun lähinnä ravintoloissa ja muissa vieraissa pöydissä. Sen sijaan kotioloissa parsakausi korkattiin vasta viime viikolla, ja siitä innostuneena kiikutin eilen kotiin toisenkin nippusen. Nyt sitä pitää syödä kun on hyvää ja halpaa – eikä edes yhtään niin työlästä valmistaa kuin taas vuoden tauon jälkeen muistelin.
Koska oikeastaan joka kevät tulee tehtailtua samat iänikuiset parsakeitot ja -risotot, yritin tällä kertaa keksiä jotakin edes vähän erilaista. Niin sai munakoiso tomaattikastikkeeseen seurakseen parsaa, ja lopputulemana oli oikein kelpo arkipasta.
(3-4 annosta)
2 valkosipulinkynttä
pieni pala tuoretta chiliä
300 g parsaa
1 pienehkö munakoiso
2 tlk kuorittuja kokonaisia tomaatteja
kourallinen oliiveja
suolaa, pippuria, sokeria, kuivattua minttua
0,5 rkl balsamiviinietikkaa
1/2 ruukku tuoretta basilikaa
parmesania raastettuna
250 g fettuccinea
Silppua valkosipulit ja chili. Paloittele munakoiso. Keitä parsa kypsäksi, noin 2-6 minuutin ajan riippuen parsojen paksuudesta. Kuumenna loraus öljyä pannulla ja freesaa valkosipuli ja chili siinä. Lisää munakoisot ja paistele noin 5-10 minuuttia käännellen. Rouhaise päälle hieman suolaa ja kaada sitten pannulle tölkkitomaatit. Pienennä tomaatteja varovasti lastalla ja anna kiehahtaa. Anna kastikkeen porista hiljalleen noin 15 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla, mintulla ja balsamiviinietikalla. Ripsauta joukkoon myös hieman sokeria. Lisää lopuksi joukkoon keitetyt ja paloitellut parsat, halkaistut oliivit sekä silputtu basilika. Tarkista maku. Sekoita kastike keitetyn fettuccine-pastan joukkoon ja viimeistele annokset runsaalla parmesanilla.