Broileria punaisessa curryssa

Thaimaalaisen ruuan kokkaaminen kotioloissa on jäänyt minulta aivan tyystin. Syy on yksinkertainen: kun aivan kotinurkilta löytyy muutamakin aivan erinomainen thaikkupaikka, takeaway on ollut ystäväni tässä jo hyvän tovin. Sen hakeminen on tehty suorastaan liian helpoksi…

Lauantaina kotikeittiössä leijaili kuitenkin pitkästä aikaa kookosmaidon, kaffirlimetin ja thaibasilikan vienot tuoksut, kun siellä vihdoinkin kokattiin thaimaalaista ihan oman käden kautta. Thaikokkailuun inspiroi ennen kaikkea orastava flunssa, johon itämaiset maut ja aromit ovat mitä mainiointa vastalääkettä. Tämä perusvarma curry lämmitti köhän korventamaa kurkkua ja oli mannaa makuaisteille!

kanacurry2

Resepti kirjasta:
Niramon Thanuddhanusilp: Kin a-roi du suay – Thaimaalainen kotiruoka

(4 annosta)

2 rkl kasviöljyä
2 rkl punaista currytahnaa
2 dl kookoskermaa
300 g broilerin rintafileettä
2 dl kanalientä
2 dl kookosmaittoa
140 g (1 säilykerasia) suikaloituja bambunversoja
(1/2 punainen paprika)
2 tl kalakastiketta
½ tl sokeria
3 tuoretta kaffirlimetin lehteä
1 tuore, iso punainen chili
1 dl tuoreita thaibasilikan lehtiä

Kuumenna kasviöljy wokkipannussa keskilämmöllä. Lisää punainen currytahna koko ajan sekoittaen, kunnes chilin sisältämä punainen väri on värjännyt öljyn vaaleanpunaiseksi. Kaada kookoskerma pieninä lorauksina wokkiin koko ajan sekoittaen, kunnes tunnet chilin voimakkaan aromin nenässäni. Lisää wokkiin broileri viipaloituna 1 cm:n paksuisiksi paloiksi ja keitä sen jälkeen hiljalleen, kunnes broilerisuikaleet tuntuvat melkein kypsiltä. Lisää kanaliemi, kookosmaito ja bambunversot (ja paloiteltu paprika) ja jatka keittämistä välillä sekoittaen, kunnes seos kiehuu. Mausta kalakastikkeella ja sokerilla. Revi kaffirlimetin lehdet neljään osaan, purista yhteen ja lisää wokkiin. Ota wokki pois liedeltä. Lisää suikaloitu chili (poista siemenet kantoineen, jos haluat miedontaa makua) ja thaibasilikan lehdet wokkiin ja hämmennä. Tarjoa jasmiiniriisin kanssa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s