Pikainen moi ja kevyt lounasvinkki kas tässä, ole hyvä!
Tuossa eräs lauantai kaavailin syöväni jonkinlaista Aasia-henkistä nuudelisalaattia, kun mieleen pulpahti, että sellaisen nuudelisotkunhan voisi kääräistä salaatinlehväsen sisään. Siitä se ajatus sitten lähti ja niin edelleen. Ajatuksen tasolla luulin tosin, että näistä saisi ihan jämäköitä, kiinni taitettavia ja dippailuun sopivia rullia. Se ei ihan toiminut, sillä keräsalaatti oli liian heppoista siihen hommaan. Eräänlaisen sormisyötävän käärön näistä silti sai tehtyä, ja oli muuten oikein hyvää! Toimivat keveytensä vuoksi parhaiten esim. kevyenä lounaana, iltapalana tai alkupalana.
1 levy riisivermisellinuudeleita
1 porkkana
100 g mungpavunituja
2 jumboherkkusientä
kalakastiketta
limen mehua
tuoretta korianteria
170 g jättikatkaravunpyrstöjä
keräsalaattia
srirachakastiketta
seesaminsiemeniä
Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Suikaloi porkkana ja paistetut sienet. Sekoita kypsät nuudelit, porkkanat, mungpavunidut ja sienet keskenään kulhossa. Mausta kalakastikkeella, limenmehulla ja silputulla korianterilla. Laita pari ruokalasikallista nuudeli-kasvisseosta aina yhden salaatinlehden päälle. Asettele päälle jättikatkaravunpyrstöjä ja pirskota päälle vielä srirachakastiketta ja ripottele seesaminsiemeniä. Kääräise salaatinlehvää vähän kiinni ja syö sormin.