Lohi-riisilaatikko

Nyt laahataan aika reippaasti jäljessä keittokirjarintamalla: Hanna ja Alexander Gullichsenin toinen keittokirja taisi ilmestyä vuoden alussa, mutta meikätyttö ottaa tässä vasta tuntumaa kaksikon ensimmäiseen teokseen, Safkaa – Parempaa arkiruokaa. Samaan hengenvetoon todettakoon, että olen taatusti myös ainoa ihminen, jolla samaisen kaksikon kuuluisa avokadopasta ei tule vieläkään korvista ulos ja jonka mielestä se on edelleen ihan ykkösruokaa. Aivan uusimpien ruokatrendien asialla tässä ei nyt siis olla. Kerron silti, että tulipa vihdoinkin testattua Safkaa-kirjasta jotain muutakin kuin sitä avokadopastaa!

Tämä lohi-riisilaatikko on hyvä ja helppo perusruoka, joka syntyy muutamasta hassusta raaka-aineesta. Reseptin satsi on varsin riittoisa – lapioin tätä eväsrasiaan vaikka kuinka monena työpäivänä.

lohilaatikko.jpg

Resepti: Alexander ja Hanna Gullichsen: Safkaa – Parempaa arkiruokaa

4 dl täysjyväriisiä
2 keitettyä kananmunaa (9 minuutin)
5 dl täysmaitoa
3 kananmunaa
250 – 300 g graavilohta
suolaa
valko- ja mustapippuria
(voita)

Keitä riisi paketin ohjeen mukaan. Keitä myös kananmunat. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Leikkaa lohi sormenpään kokoisiksi paloiksi ja hienonna keitetyt kananmuna. Laita lohipalat ja hienonnetut munat kattilaan kypsän riisin joukkoon. Mausta seos suolalla ja pippureilla.

Voitele uunivuoka (n. 5-6 cm syvä, reilu 20 cm läpimitaltaan) ja kaada riisiseos vuokaan. Vatkaa maito ja kananmunat kevyesti keskenään ja lisää joukkoon hiukan suolaa ja valkopippuria. Kaada seos riisien joukkoon. Halutessasi voit vuoleskella päälle voista lastuja. Paista laatikkoa 180-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s