Ennen pääsiäispöytien äärelle vyörymistä pikainen kertaus viime aikojen ykkösherkusta: burritot.
Ne ovat nimittäin viime viikkoina maistuneet. Perinteikäs kana-mustapapu-riisi on ollut suosituin täytekombo, mutta tekaisinpa viime viikolla vähän erilaisemmankin version. Se täytettiin uunissa paahdetuilla kikherneillä, avokadolla ja kurkumariisillä. Sen myötä toivotan myöskin kaikille oikein leppoisaa pääsiäistä!
1 tlk kikherneitä
savupaprikajauhetta, suolaa, pippuria, chilihiutaleita
2 dl riisiä
kurkumaa, mustapippuria
1 avokado
1 pieni punainen paprika
jääsalaattia tai tuoretta babypinaattia
tuoretta korianteria
tortillalettuja
Valuta kikherneet ja levitä ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pirskota päälle oliiviöljyä ja lisää mausteet. Sekoita ja paahda 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia välillä sekoittaen.
Keitä riisi kasvisfondilla maustetussa vedessä. Mausta kypsä riisi kurkumalla ja mustapippurilla. Paloittele avokado ja paprika. Asettele tortillaletulle salaattia, riisiä, kikherneitä, paprikaa ja avokadoa. Viimeistele silputulla korianterilla ja tulisella salsakastikkeella. Kääräise burritoksi.