Joskus, toisinaan, kun töidenjälkeisessä flegmaattisessa tilassa heittelee jääkaapin sisältöä paistinpannulle, tulee keksineensä oikein mainion arkiruuan. Sitten sama ruoka pitää kokata viikonloppuna uusiksi, jotta ruuan saa dokumentoitua myös blogiin asti!
Tämä tofu-herkkusieni-pinaattipasta oli vähän sellainen tapaus: vahingossa ja puolihuolimattomasti hyvää. Aion tehdä uudestaankin!
(4 annosta)
pastaa neljän hengen tarpeisiin
1 punasipuli
4 jumboherkkusientä
300 g tofua
1/2 rs tuoretta babypinaattia
4 aurinkokuivattua tomaattia
2,5 dl Kippari-ruokakermaa
2 rkl turkkilaista jogurttia
1/2 sitruunan mehu
suolaa ja pippuria myllystä
parmesania
Laita pasta kiehumaan. Silppua sipuli ja viipaloi herkkusienet. Paloittele tofu ja aurinkokuivatut tomaatit. Huuhtele ja revi babypinaatti. Paista tofupalat pannulla öljyssä mukavan rapeiksi. Mausta soijakastikkeella ja siirrä syrjään odottamaan,
Kuumenna loraus öljyä pannulla ja kuullota sipuli siinä. Lisää sienet ja freesaa hetki. Lisää kerma ja jogurtti sekä pinaatti, aurinkokuivatut tomaatit ja tofut. Sekoita ja anna kiehahtaa. Lisää tarpeen mukaan jogurttia ja/tai vettä joukkoon. Sekoita sitten joukkoon al denteksi keitetty pasta. Mausta sitruunan mehulla, suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi raastettu parmesanjuusto ja tarjoa heti.