Tofu-pinaattipasta

Joskus, toisinaan, kun töidenjälkeisessä flegmaattisessa tilassa heittelee jääkaapin sisältöä paistinpannulle, tulee keksineensä oikein mainion arkiruuan. Sitten sama ruoka pitää kokata viikonloppuna uusiksi, jotta ruuan saa dokumentoitua myös blogiin asti!

Tämä tofu-herkkusieni-pinaattipasta oli vähän sellainen tapaus: vahingossa ja puolihuolimattomasti hyvää. Aion tehdä uudestaankin!

tofupasta.jpg

(4 annosta)

pastaa neljän hengen tarpeisiin
1 punasipuli
4 jumboherkkusientä
300 g tofua
1/2 rs tuoretta babypinaattia
4 aurinkokuivattua tomaattia
2,5 dl Kippari-ruokakermaa
2 rkl turkkilaista jogurttia
1/2 sitruunan mehu
suolaa ja pippuria myllystä
parmesania

Laita pasta kiehumaan. Silppua sipuli ja viipaloi herkkusienet. Paloittele tofu ja aurinkokuivatut tomaatit. Huuhtele ja revi babypinaatti. Paista tofupalat pannulla öljyssä mukavan rapeiksi. Mausta soijakastikkeella ja siirrä syrjään odottamaan,

Kuumenna loraus öljyä pannulla ja kuullota sipuli siinä. Lisää sienet ja freesaa hetki. Lisää kerma ja jogurtti sekä pinaatti, aurinkokuivatut tomaatit ja tofut. Sekoita ja anna kiehahtaa. Lisää tarpeen mukaan jogurttia ja/tai vettä joukkoon. Sekoita sitten joukkoon al denteksi keitetty pasta. Mausta sitruunan mehulla, suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi raastettu parmesanjuusto ja tarjoa heti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s