Taannoisilta kirjamessuilta mukaani tarttui eräs järkälemäinen reseptikirja, josta on kovaa vauhtia tulossa yksi ruuanlaittoni kulmakivistä: Helsingin Sanomissa ilmestyneistä resepteistä koostuva Eeva Salosen Ruokatorstai. Jos pitäisi valita yksi kirja, josta kokkaisin loppuelämäni, se saattaisi hyvinkin olla juuri tämä. Oli siis todellakin jo korkea aika hankkia kyseinen opus!
Raskasruokaisen viikonlopun jälkeen oli kiva keitellä tänään ihan hissukseen kevyehköä keittoa. Resepti on tosiaan peräisin Ruokatorstai-kirjasta, joskin tähän minun versiooni tuli tilkan sijaan purkillinen kermaa, ja lisäksi nakkasin sekaan myös yhden pienen chilin ikkunalaudalla komeasti rehottavasta Orange Flame -puskasta. Maku oli hienostunut, vieno ja viehkeä; suorastaan täydellinen tähän rauhaisaan sunnuntaihin.
(4 annosta)
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 Orange Flame -chili
500 g fenkolia
voita tai öljyä
2 tl raastettua appelsiininkuorta
noin 5 dl kanalientä
2 dl kermaa
Kuori ja hienonna sipuli ja pilko valkosipuli ja chili. Kuullota sipuleita voissa kattilassa noin 10 minuuttia. Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi. Lisää suikaleet kattilaan jakuullota 20 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Lisää appelsiininkuori ja kanaliemi ja keitä puolisen tuntia. Soseuta keitto monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Sekoita kerma joukkoon ja tarkista maku.