Kurkku-avokadokeitto

Kas, sehän tuntuu melkein takakesältä! Mutta vain melkein. Sen verran kuitenkin noista tämänpäiväisistä auringonsäteistä innostuin, että ruokahalunikin virittäytyi varsin kesäisille taajuuksille. Mikäköhän siinäkin oikein on, että silloin kun ihan oikeasti oli vielä kesä ja kärpäset, tein kylmiä, virkistäviä keittoja tasan nolla kertaa, mutta tänään sitten alkoi yllättäen tehdä sellaista ihan hillittömästi mieli? Joka tapauksessa sellainen oli päivälliseksi surautettava!

kurkkukeitto2.jpg

Kun siinä kello neljän jälkeen tungin itseni ruokakauppaan muutaman muun kanssaihmisen kanssa vailla minkäänlaista toimintasuunnitelmaa, on suorastaan ihme, että kaupasta tarttui mukaan ihan järjelliset soppa-ainekset. Lopputuloksena oli miellyttävän freesi ja hivenen chilinen vastine torstain perinteiselle hernekeitolle.

Jos muuten tykkäätte vähän hifistellä chilin kanssa ja saatte käsiinne Scotch Bonnet -nimistä chiliä, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan sitä tähän ja moneen muuhunkin ruokaan! Itse olen tällä viikolla maustanut mm. omatekoiset salsakastikkeet ja guacamolet kyseisellä chilillä, ja ihastunut ikihyviksi sen potkuisaan mutta hedelmäiseen makuun.

kurkkukeitto5.jpg

(2 annosta)

1 kurkku
2 pienehköä avokadoa
1 pieni sipuli
1/2 Scotch Bonnet -chili (tai oman sietokyvyn mukaan!)
1 dl maustamatonta kreikkalaista jogurttia
1 limen mehut
noin 1,5 dl vettä
kourallinen tuoretta korianteria
suolaa ja pippuria myllystä
jokiravunpyrstöjä

Paloittele kurkku, avokado, sipuli ja chili. Laita ne jogurtin, limen mehun ja silputun korianterin kanssa blenderiin. Surauta sileäksi ja lisää samalla vettä tarpeen mukaan, riippuen halutusta koostumuksesta. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa keitto jokiravunpyrstöjen kanssa.

kurkkukeitto(1).jpg

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s