Näin kesäaikaan kerrostaloasumisessa kismittää aina tämä oman pihan puute. Nämä kelit kun suorastaan vaativat letkeää ulkona chillailua ja grillailua. Onneksi aina voi kuitenkin paeta mökille tai muualle pöpelikköön grillaushommiin!
Eilen, grillin äärelle päästyämme, innostuttiin tehtailemaan hampurilaisia oikein olan takaa. Ensin savustuspönttö laulamaan ja lohi sisään. Leivän sisään lohelle kaveriksi sujahti puolestaan guacamolea, srirachamajoneesia ja kevätsipulia. Lihaversioihin tuli bbq-kastikkeessa, cocacolassa ja habanerossa marinoitua naudanlihaa, omena-kaalisalaattia, savujuustoa ja samaista srirachamajoneesia. Aivan ökyhyvää settiä!
Mitään hirveän tarkkoja reseptejä en tässä nyt jaa (nämä tehtiin täysin näppituntumalla ja ilman mittoja), mutta tässä jotain suuntaa-antavaa inspiraatioksi ja fiilistelyn nimissä. Maukasta lauantaita! 🙂
LOHIBURGERIT
Avokadomössö
2 avokadoa
1/2 lime
kourallinen tuoretta korianteria
mustapippuria myllystä
Muusaa avokadot lusikalla. Purista joukkoon limen mehu. Mausta silputulla korianterilla ja mustapippurilla
Lisäksi
rucolaa
savustettua lohta
srirachakastikkeella maustettua majoneesia
kevätsipulia
tuoretta jalopenoa
hyvää leipää/ciabattaa/sämpylää
Levitä leivälle majoneesia. Asettele päälle rucolaa, savustettua lohta ja avokadomössöä. Viimeistele silputulla kevätsipulilla ja ohuenohuiksi viipaloilluilla jalopenoilla. Aseta halutessasi toinen puolikas leivästä kanneksi tai syö open face -tyyliin.
LIHAISAT PURILAISET
Kaali-omenacoleslaw
200 g varhaiskaalia
1 omena
1 kevätsipuli
reilu loraus oliiviöljyä, omenaviinietikkaa ja sitruunan mehua
ruohosipulia
mustapippuria myllystä
Suikaloi kaali aivan ohueksi ja raasta omena. Sekoita ne kulhossa keskenään ja sekoita myös oliiviöljy, viinietikka ja sitruunan mehu joukkoon. Mausta silputulla ruohosipulilla ja pippurilla.
Lisäksi
savu-bbq-kastikkeessa marinoitua ja gillattua naudanlihaa
Kippari-juustoa
kevätsipulia
srirachakastikkeella maustettua majoneesia
hyvää leipää/ciabattaa/sämpylää