Paistettua riisiä kikherneiden ja mangon kera

Sataa, sataa ropisee… Tässähän on jälleen kerran hyvin aikaa ajatella ruoka-asioita, kun joutuu taas vaihteeksi viettämään laatuaikaa sisäilman kanssa! Ei se kyllä haittaa: ruoka on kaikin puolin hieno ja tärkeä aihe, jota sietääkin ajatella aika ajoin ihan juurta jaksaen.

Riisi on jostain syystä sellainen asia, etten osaa keittää sitä kahden hengen tarpeisiin, vaan keitän sitä sen verran, että siitä riittää keskisuurelle lapsiperheelle, naapureille tai koko korttelille. Ylijäämäriisistä saa onneksi helposti jatkojalostettua kaikenlaista murkinaa, kuten aasialaishenkistä paistettua riisiä. Tällä kertaa riisisatsia ryyditettiin mm. mangolla ja kikherneillä ja maustettiin chilillä, inkiväärillä, korianterilla ja muulla mukavalla. Erittäin toimivaa jämäainesten hyötykäyttöä!

friedrice4.jpg

friedrice.jpg

4 dl keitettyä riisiä
1 salottisipuli
1 kevätsipuli
1 valkosipulinkynsi
1 punainen chili
pieni pala tuoretta inkivääriä
1/2 punainen paprika
1/2 mango
reipas loraus soijakastiketta
1 tl currya
1 tl kurkumaa
mustapippuria myllystä
1 tlk kypsiä kikherneitä
kourallinen tuoretta korianteria

Hienonna sipulit, valkosipuli ja chili. Raasta inkivääri ja pilko paprika pieniksi paloiksi. Kuumenna reipas loraus oliiviöljyä pannussa ja freesaa valkosipulia, chiliä ja inkivääriä siinä hetki. Lisää sipulit, kuullota. Kumoa sitten pannulle keitetyt riisit ja paisele koko ajan sekoittaen muutaman minuutin ajan. Mausta soijakastikkeella, currylla, kurkumalla ja mustapippurilla. Lisää kuutioitu mango ja kypsät kikherneet joukkoon ja paista käännellen vielä muutaman minuutti. Lisää lopuksi joukkoon silputtua korianteria ja tarkista maku.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s