Vuohenjuusto-tomaattirisotto

Kun noin kuusi vuotta sitten pääsin oikean risoton makuun, oli se rakkautta ensi lusikallisella. Risotosta tuli eräänlainen luksusherkku, jota opiskelija raaski  tehdä vain spesiaalitilanteisiin. Sittemmin risotto on tässä taloudessa arkipäiväistynyt ja ehkä sen myötä vähän myös menettänyt suosiotaan, mutta yhä vaan risottoriisiä, voita ja parmesaania löytyy aina oletusarvoisesti kaapista. Kun risottohimo iskee, apu on aina lähellä!

Valkoviinipullon pohjat on joka tapauksessa aina aivan loistava syy ryhtyä risotonlaittohommiin, niin myös viime sunnuntaina. Risotto toimii mielestäni parhaiten lisukeruokana, mutta nyt se toimitti pääruuan virkaa erinäisistä jämäpaloista koottuna. Tarkoituksena oli viimeistellä kokonaisuus vielä balsamicosiirapilla, mutta nälkäisenä tällainen sivuseikka pääsi unohtumaan. Noh, ilmankin pärjäsi!

chevrerisotto2.jpg

(2 annosta)

1/2 rasia kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä, suolaa ja pippuria myllystä
1 valkosipulinkynsi
2 salottisipulia
2 dl risottoriisiä
noin 4 dl kana- tai kasvislientä
1 dl valkoviiniä
1/2 pieni sitruuna
2 dl tuoretta babypinaattia
kourallinen raastettua parmesania
nokare voita
100 g pehmeää kuoretonta vuohenjuustoa
2 rkl pinjansiemeniä

Halkaise kirsikkatomaatit ja levitä ne uunipellille leivinpaperin päälle. Pirskota tomaateille oliiviöljyä ja rouhaise päälle suolaa ja pippuria. Paahda tomaatteja 225-asteisessa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat paahtuneet sopivasti.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynsi. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja kuullota sipulit siinä. Kumoa kattilaan riisit ja sekoittele, kunnes riisi alkaa muuttua läpikuultavaksi. Lisää sitten joukkoon loraus kanalientä ja sekoita. Lisää lientä ja valkoviiniä vuorotellen vähän kerrallaan, kun edellinen nestelisäys on imeytynyt riisiin. Jatka näin, kunnes riisi on pehmeää ja kermaista. Purista joukkoon myös puolikkaan sitruunan mehu ja lisää myös silputtu pinaatti. Lisää lopuksi voi ja parmesaanijuusto ja sekoita huolellisesti. Lisää paahdetut tomaatit varovasti joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarpeen mukaan suolaa ja pippuria. Asettele annosten päälle murusteltua vuohenjuustoa ja pinjansiemeniä.

chevrerisoto4(1).jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s