Parempaa huomenta

Kyllä se niin vain on, että viikonloppu on ihmisen parasta aikaa. Eikä ihan vähiten kaikkien potentiaalisten aamiaisvaihtoehtojen vuoksi!

Arkiaamiaiseni koostuu yleensä vauhdissa mukaan napatusta jogurtista, hedelmästä tai riisikakusta. Siinä ei ole mitään kivaa tai nautinnollista, vaan arkiaamupalani on pakollinen paha, joka pitää suorittaa vain, jotta pysyn edes jokseenkin hengissä lounastaukoon asti. Viikonloppuisin meininki on onneksi eri, ja aamupalat ovat yhtä hitaita kuin aamutkin.

Erään lauantain aamiainen koostuikin briellä ja rucolalla täytetyistä croissanteista sekä kananmunalla täytetyistä avokadoista. Hauska idea on peräisin täältä. Käytännön toteutuksen kanssa meinasi vain olla pieniä haasteita, kun avokadot eivät tahtoneet pysyä pystyssä, kananmunat meinasivat tykkänään valua ulos, ja vähän rumiakin näistä tuli. Idea on kuitenkin niin kiva, että se on laitettava jakoon!

1 iso avokado
2 pientä kananmunaa
mustapippuria ja suolaa myllystä
tuoreyrttejä

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Halkaise avokado ja poista kivi. Koverra sisusta hieman pois, jotta saat tilaa kananmunalle. Aseta avokadon puolikkaat sen kokoiseen uunivuokaan, että avokadot pysyvät pystyssä eivätkä kupsahda kyljelleen. Riko kummallekin avokadon puoliskolle kananmuna. Paista uunissa 15-20 minuuttia. Rouhaise päälle suolaa ja pippuria ja saksi päälle hieman tuoreyrttejä, esim. timjamia, basilikaa tai minttua.

avokadomuna.jpg

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s