Halloumilla ja sienillä täytetyt paprikat

Täytetyt paprikat assosioituvat mielessäni välittömästi 90-luvun lopun kotitaloustunteihin. Muistan, kun koulussa valmistimme riisillä ja porkkanaraasteella täytettyjä paprikoita, ja minusta ne olivat nerokkain juttu ikinä. Samat riisi-porkkanapaprikat ovat muuten myös surkuhupaisa esimerkki sen ajan käsityksestä kasvisruuasta…

Noh, tänä päivänä tiedän nerokkaampiakin ruokajuttuja kuin täytetyt paprikat, mutta ei se ole sitä tosiasiaa muuttanut, että tykkään edelleen kaikenlaisista täytetyistä asioista. Tässäpä siis hieman päivitettyä versiota tästä kasariklassikosta, toimittivat viime viikolla meillä kevyen lauantailounaan virkaa.

paprikat2.jpg

2 isoa paprikaa
1,5 dl couscousia tai bulguria
1,5 dl vettä
100 g halloumia
kourallinen kuivattuja sieniä
pari kourallista tuoretta babypinaattia
2 rkl pinjansiemeniä
1 rkl sitruunanmehua
tuoretta minttua
mustapippuria myllystä
oliiviöljyä

Halkaise paprikat, huuhtele ne ja poista siemenet. Laita paprikat leivinpaperin päälle, pirskota päälle vähän oliiviöljyä ja paahda niitä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Valmista couscous pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä. Paloittele halloumi. Liota sieniä hetki vedessä ja pilko ne sitten pieniksi. Paista huuhdeltu ja revity pinaatti nopeasti pannulla öljytilkassa. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kullanruskeiksi. Yhdistä couscous, halloumi, sienet, pinaatti ja siemenet astiassa ja sekoita. Mausta sitruunanmehulla, mintulla ja pippurilla. Lorauta sekaan myös hieman oliiviöljyä. Laita uuniin noin 15 minuutiksi.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s