Spagettia papujen, pinaatin ja fetan kera

Inhoan ruuan heittämistä roskiin. Saan valtavaa mielihyvää siitä, jos saan koottua kasaan ihan oikean aterian kaikenlaisista jääkapissa pyörivistä jämistä, palasista ja pätkistä. Yleensä se ei ole vaikeaa, sillä keiton tai pastan nyt ainakin saa aikaiseksi melkein millä resursseilla vaan. Eilen olikin viikon päätteeksi hyvä päivä koota kaikesta ylijäämämateriaalista päivän pasta, josta muuten tuli ihan vahingossa aika herkkua.Todellinen win-win-tilanne sekä minulle että ympäristölle!

papuspagetti(1).jpg

(2 annosta)

0,75 dl kuivattuja valkoisia papuja
150 g spagettia
2 rkl pinjansiemeniä
pari kourallista tuoretta babypinaattia
50 g fetajuustoa
1 iso valkosipulinkynsi
1 pieni punainen chili
3 rkl sitruunan mehua
loraus oliiviöljyä
suolaa ja pippuria myllystä
parmesania raastettuna

Kypsennä pavut pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä. Paahda pinjansiement kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi ja freesaa revitty pinaatti nopeasti öljytilkassa. Kuutioi feta. Yhdistä kulhossa hienonnettu valkosipulinkynsi, chili, sitruunanmehu ja öljy. Lisää pavut, siemenet, pinaatti ja feta. Rouhaise sekaan reippaasti suolaa ja pippuria. Lisää keitetty spagetti joukkoon ja sekoita kauttaaltaan. Tarkista maku ja lisää tarpeen mukaan suolaa, pippuria, sitruunaa ja oliiviöljyä. Annostele kahdelle lautaselle ja viimeistele annokset raastetulla parmesanilla.

papuspagetti2.jpg

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s