Kylmä avokadokeitto

Loppukesä ja alkusyksy ovat olleet niin lämpimiä, että en ole huomannut kaivanneeni perinteisiä, lämmittäviä syysruokia juurikaan. Kesänraikkaita ruokia, keittoja ja salaatteja tekee edelleen mieli!

Viime viikko aloitettiinkin tällä freesillä mutta täyteläisellä avokadokeitolla. Kauhan varressa heilui tällä kertaa chiliharrastukseensa höyrähtänyt kanssa-asukki; näitä chili-eksperimenttejä tulee nyt harva se päivä… Pirullisen kuumasta chilikirjasta napattu resepti oli tulisuusluokitukseltaan “mieto”, mutta toisen Anaheim-chilin korvaaminen Habanerolla nosti tulisuusasteen vähintäänkin keskituliseen.

avokadokeitto.jpg

Kylmä avokadokeitto
Michael Harwood: Pirullisen kuuma chilikirja

(4 annosta)

1-2 Anaheim-chiliä (korvasimme toisen Habanerolla)
1 rkl oliiviöljyä
3 isoa kypsää avokadoa
2,5 dl kana- tai kasvislientä
2,5 dl kevytkermaa
2,5 dl maitoa
1-2 rkl limettimehua
suolaa ja valkopippuria
(mintunlehtiä koristeluun)

Halkaise chilit pitkittäin ja aseta ne kuorellinen puoli ylöspäin uuniin grillivastuksen alle. Pirskottele päälle oliiviöljy. Grillaa chilejä 5 minuuttia eli kunnes kuori paahtuu tummaksi ja rakkulaiseksi. Nosta uunista ja anna jäähtyä.

Kuori chilit ja kaavi siemenet sekä sisäkalvot pois. Laita chilit monitoimikoneeseen. Kuori avokadot, paloittele ne ja lisää monitoimikoneeseen yhdessä kanaliemen kanssa. Hurauta sileäksi pyreeksi. Koneen käydessä alhaisilla kierroksilla lisää kerma ja maito. Sekoita joukkoon limettimehu ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Kaada keittokulhoon ja pidä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.

avokadokeitto3(1).jpg

2 thoughts on “Kylmä avokadokeitto

  1. Oon pariin kertaan aiemmin törmännyt avokadokeittoihin ja aina ajatellut, että ne varmaan maistuu ja tuntuu vähän niinkuin juotavilta guacamoleilta – mikä taas ei ole erityisen houkutteleva ajatus. Mutta tää näyttää nyt niin hyvältä, että tekee mieli kokeilla 🙂

    Like

  2. Sofia: luulen, että juotava guacamole -vibat väistettiin tässä tujulla chilillä, sillä päällimmäisenä tästä jäi mieleen mukava polte 😀 ihan hyvää tuli, kokeile pois!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s