Väsymys, nälkä, sunnuntai, totaalinen ajatusjumi. Siinäpä muutama syy siihen, miksi tästä päivästä tuli “vartissa valmista” -tyylinen pastapäivä!
Tässä vaiheessa vuotta kaupan vihannestarjontaa alkaa aina katsoa aivan uusin silmin: kohta tuotakaan ei saa, tai saa, mutta se on joko maailman ääristä tuotua tai pahaa tai kallista. Tomaatti kuuluu juurikin tähän kategoriaan. Suomalainen kesätomaatti on iloinen asia; maukas, mehukas, ekologinen ja edullinen, joten siitä on otettava kaikki ilo irti vielä kun se on mahdollista. Kokeile vaikka tämän pastan muodossa, takaan että hyvää on.
(3 annosta)
250 g tuorepastaa
3 rkl pinjansiemeniä
2 valkosipulinkynttä
1/2 punainen chili tai muuta haluamaasi chiliä
1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
suolaa, pippuria, sokeria
1/2 sitruunan mehu
1 tl raastettua sitruunan kuorta
oliiviöljyä
150 g fetajuustoa
kourallinen tuoretta basilikaa
raastettua parmesania
Laita pasta kiehumaan. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kullanruskeiksi ja siirrä ne sitten syrjään odottamaan. Hienonna valkosipulit ja chili, halkaise kirsikkatomaatit ja paloittele feta. Kuumenna loraus oliiviöljyä pannulla ja freesaa chilit ja valkosipulit siinä. Lisää pannulle kirsikkatomaatit, paista nopeasti samalla sekoittaen. Rouhaise tomaateilla suolaa ja mustapippuria ja lisää myös ripaus sokeria. Kääntele keitetty spagetti varovasti joukkoon. Lorauta sekaan reilusti oliiviöljyä, mausta sitruunan mehulla ja kuoriraasteella sekä mustapippurilla. Sekoita. Lisää lopuksi joukkoon feta sekä silputtu basilika. Viimeistele annokset raastetulla parmesanilla.