Kesä on taas tehnyt tehtävänsä ja ruuanlaittotaantumus on iskenyt tuttuun jokavuotiseen tapaansa: pari viikkoa vierähtää helposti tuosta noin vaan ilman, että on tehnyt itselleen mitään järjellistä syötävää. Nopeat välipalat, ulkoruokailu ja grillaus, ne ovat olleet kovia sanoja ruokarintamalla näinä päivinä.
Mutta kas, tänään sentään löysin itseni keittiöstä pakertamassa jotain, jonka voi jo ihan oikeaksi ruuaksi luokitella. Kiitokset Hesarille ohjeesta!
Resepti: Hesingin Sanomat / Katja Bäcksbacka
1 l keitettyä pennepastaa (noin 300 g keittämätöntä pastaa)
300–400 g broilerifileesuikaleita
rypsiöljyä paistamiseen
6 aurinkokuivattua tomaattia
1 ½ dl hillosipuleita
1 iso ruukku rucolaa
Kastike:
1/2 isoa luomusitruunaa
1 dl öljyä
1 rkl curryjauhetta
1 ½ rkl fariinisokeria
1 tl suolaa
1 ½ tl Provencen yrtit -seosta
(suolaa, mustapippuria)
Laita pasta kypsymään kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen.Kuumenna tilkka öljyä pannulla, kypsennä broilerisuikaleet öljyssä. Ota kypsät broileripalat sivuun. Valuta vesi kypsästä pastasta, huuhtele pasta nopeasti kylmällä vedellä, jotta kypsyminen loppuu. Anna jäähtyä.
Tee kastike. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu kulhoon.Lisää kulhoon öljy, curry, fariinisokeri, suola ja yrttiseos. Sekoita.Laita broileripalat (ne voivat olla vielä lämpöisiä) kastikkeen joukkoon. Anna jäähtyä.
Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit pieniksi paloiksi. Sekoita tomaattipalat ja hillosipulit jäähtyneen pennepastan joukkoon.Lisää pastan joukkoon jäähtyneet broileripalat kastikkeineen. Sekoita varovasti, jotta pasta ei hajoa. Siirrä jääkaappiin maustumaan vähintään neljäksi tunniksi, tai vaikka yön yli. Lisää joukkoon rucola vasta vähän ennen kuin tarjoat salaatin. Huuhtele ja kuivaa rucola. Revi isot rucolanlehdet puoliksi, sekoita salaattiin. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.