Kevät tulla tuprahti keittiöön: nyt kokataan parsaa ja uuden sadon pottua ja muuta mukavaa!
Kyllä kevään tulon huomaa viimeistään siinä, kun löytää itsensä kasaamasta kolmatta perunasalaattisatsia parin viikon sisään – ei näitä talvella vaan tule tehtyä. Tällä kertaa haettiin perinteiseen pottusalaattiin uutta vivahdetta avokadon ja keitettyjen munien kautta. Samalla saatiin muuten hieman ravintoköyhään perunasalaattiin mukaan vähän hyviäkin juttuja. Ei yhtään hullumpaa näinkään!
1 kg perunoita
2 avokadoa
4 varsisellerin vartta
1 punasipuli
4 keitettyä kananmunaa
0,5 dl kapriksia
1/2 ruukku ruohosipulia
1/2 sitruunan mehu
2 dl kermaviiliä
0,5 dl majoneesia
suolaa ja mustapippuria myllystä
Keitä perunat ja munat kypsiksi ja anna jäähtyä. Paloittele avokado, munat ja hienonna varsisellerin varsi ja sipuli. Sekoita kulhossa perunat, avokadot, sellerit, sipulit ja munat. Lisää joukkoon myös kaprikset, silputtu ruohosipuli, sitruunanmehu, kermaviili ja majoneesi. Sekoita hyvin ja mausta suolalla ja pippurilla.
Mikähän tuossa avokadossa oikein on, kun sitä tekee mieli koko ajan. Onkohan näin pitkän talven jälkeen elimistö vailla jotain avokadon hivenaineita. No, oli mikä oli tätkin täytyy kokeilla:)
LikeLike
Tanja: no sanos muuta! Viime aikoina on kyllä kädet hakeutuneet avokadohyllylle ihan normaaliakin tiuhempaan…
LikeLike
Aivan ihanaa, kiitos ohjeesta! Tallessa on.
LikeLike
Susku: ollos hyvä, kiva että on maistunut 🙂
LikeLike