Avokado-perunasalaatti

Kevät tulla tuprahti keittiöön: nyt kokataan parsaa ja uuden sadon pottua ja muuta mukavaa!

Kyllä kevään tulon huomaa viimeistään siinä, kun löytää itsensä kasaamasta kolmatta perunasalaattisatsia parin viikon sisään – ei näitä talvella vaan tule tehtyä. Tällä kertaa haettiin perinteiseen pottusalaattiin uutta vivahdetta avokadon ja keitettyjen munien kautta. Samalla saatiin muuten hieman ravintoköyhään perunasalaattiin mukaan vähän hyviäkin juttuja. Ei yhtään hullumpaa näinkään!

2013-05-07-21-33-perunaavo2.jpg

1 kg perunoita
2 avokadoa
4 varsisellerin vartta
1 punasipuli
4 keitettyä kananmunaa
0,5 dl kapriksia
1/2 ruukku ruohosipulia
1/2 sitruunan mehu
2 dl kermaviiliä
0,5 dl majoneesia
suolaa ja mustapippuria myllystä

Keitä perunat ja munat kypsiksi ja anna jäähtyä. Paloittele avokado, munat ja hienonna varsisellerin varsi ja sipuli. Sekoita kulhossa perunat, avokadot, sellerit, sipulit ja munat. Lisää joukkoon myös kaprikset, silputtu ruohosipuli, sitruunanmehu, kermaviili ja majoneesi. Sekoita hyvin ja mausta suolalla ja pippurilla.

2013-05-07-21-33-perunaavo.jpg

Advertisement

4 thoughts on “Avokado-perunasalaatti

  1. Mikähän tuossa avokadossa oikein on, kun sitä tekee mieli koko ajan. Onkohan näin pitkän talven jälkeen elimistö vailla jotain avokadon hivenaineita. No, oli mikä oli tätkin täytyy kokeilla:)

    Like

  2. Tanja: no sanos muuta! Viime aikoina on kyllä kädet hakeutuneet avokadohyllylle ihan normaaliakin tiuhempaan…

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s