Vietnamilaiset kesärullat

Vietnamilaisia riisipaperirullia on nähty blogissani aiemminkin, mutta parhaat ruokajutut ansaitsevat aina uusintaotoksen!

Jouduin eilen siis olosuhteiden pakosta katsomaan jääkiekkoa. Se ei onneksi haitannut, koska sain tekosyyn näpertää siihen oheen jotain mukavaa pikkupurtavaa. En ollut tehnyt näitä rullasia pitkään aikaan ja yllätyin, kuinka vaivattomia nämä loppukädessä ovatkaan! Otin Eeva Kolun vinkistä vaarin ja sisällytin rulliin kolmen yrtin riemastuttavan raikkaan kombon: korianteria, thaibasilikaa ja minttua – ja suosittelen ehdottomasti kaikkia muitakin rullailijoita tekemään niin. Riisipaperiarkkeja saa ainakin etnisistä kaupoista eikä niiden käsittelyä kannata yhtään jännittää, näitä on nimittäin aika vaikea mokata.

rulla2.jpg

Tarvitset:

riisipaperiarkkeja
sekä esimerkiksi joitain seuraavista täytteistä:
ohueksi suikaloitua porkkanaa
ohueksi suikaloitua kurkkua
viipaloitua avokadoa
paistettuja herkkusieniä
pavunituja
kevätsipulia
tuoretta korianteria, thaibasilikaa ja minttua
marinoituja katkarapuja, tofua tai muuta proteiininlähdettä
rouhittuja maapähkinöitä

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Pätki nuudelit parin sentin pituisiksi. Kaada desi tai pari kädenlämpöistä vettä laakealle lautaselle. Kasta riisipaperiarkki veteen kunnes se pehmenee ja laita pehmennyt arkki toiselle lautaselle. Aseta täytteet arkin alareunaan. Taita arkin alareuna täytteen päälle, taita sitten sivut ja rullaa napakaksi rullaksi. Täytä ja taittele loputkin riisipaperiarkit näin. Mikäli et tarjoa rullia välittömästi, laita ne jääkaappiin lautaselle kelmu päällä. Suihki rullien päälle hieman vettä, mikäli ne meinaavat kuivua.

Dippien ohjeet napattu Kauhaa ja rakkautta -blogista.

rulla.jpg

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s