Kevätpasta

Korkkasin parsakauden muutama viikko sitten vähän turhankin hätäisesti – siis silloin, kun kauppojen parsatarjonta sisälsi pelkästään maailman ääristä raahattuja onnettoman näköisiä ruipeloita. Nyt tilanne on onneksi korjaantunut jo parempaan suuntaan, ja vähän lähempää tuodut, ihanan pulskat ja vihertävät parsat ovat täällä taas!

Tämä keväisen raikas parsa-sitruunapasta toimitti tämän lauantain pikalounaan virkaa. Aneemisesta ulkomuodosta huolimatta hyvinkin toimivaa settiä!

parsapasta.jpg

(2 annosta)

1 pkt juustotäytteisiä ravioleja
500 g vihreää parsaa
3 kevätsipulia
2 dl kermaa
1 rkl raastettua sitruunankuorta
½ sitruunan mehu
suolaa, mustapippuria
parmesania

Leikkaa parsoista puumainen tyviosa pois. Kiehauta 2 litraa vettä ja lisää sinne ripaus suolaa ja sokeria sekä hieman sitruunamehua. Lisää parsat nipussa kiehuvaan veteen lappeellaan niin, että nuput jäävät vedenpinnan yläpuolelle. Keitä 3-6 minuuttia parsojen paksuudesta riippuen. Tarkista kypsyys maistamalla – parsan pitää jäädä sopivan napakaksi. Valuta parsat, jäähdytä ja pilko muutaman sentin paloiksi.

Keitä raviolit pakkauksen ohjeen mukaan. Pilko kevätsipuli. Kuumenna nokare voita pannussa ja freesaa sipulit siinä. Kaada kerma pannulle ja anna kiehahtaa. Lisää sitruunankuori- ja mehu ja anna kiehua hiljalleen hieman kasaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi parsat joukkoon. Tarjoa kastike keitettyjen raviolien kanssa ja raasta annosten päälle parmesania.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s