Maanantai, tämä lienee hyvä päivä pohtia arkilounaan syvintä olemusta. Tein nimittäin eilen erän tätä linssi-couscoussalaattia, josta piisannee lounasevästä pariksi päiväksi.
Samantyyppistä settiä on täällä nähty ennenkin, mutta laitetaan kerta kiellon päälle vielä yksi muunnelma lisää: tämä on ravitsevaa, ei-liian-raskasta ja sitä paitsi eri maukasta lounasevästä! Nautitaan mieluiten työpaikan ikkunattomassa keittiössä ja haaveillaan kesästä.
1,5 dl couscousia
1 dl vihreitä tai ruskeita linssejä
1/2 rs rucolaa
1/2 rs kirsikkatomaatteja
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
100 g fetajuustoa
kourallinen salaattisiemensekoitusta
1/2 ruukku minttua
1/2 sitruunan mehu
pippurisekoitusta myllystä, chilirouhetta
Keitä couscous ja linssit pakkausten ohjeiden mukaan. Saksi rucola ja aurinkokuivatut tomaatit, halkaise kirsikkatomaatit ja paloittele feta. Yhdistä kypsä couscous ja linssit, tomaatit, rucola, feta ja siemenet. Mausta tuoreella silputulla mintulla, sitruunan mehulla, pippurilla ja chilirouheella. Lorauta sekaan myös aurinkokuivattujen tomaattien öljyä. Sekoita hyvin ja tarkista maku.