Ahoi! Pahoittelut radiohiljaisuudesta. Kävi niin, että tietokoneeni otti ja meni rikki, joten bloggausmahdollisuudet ovat olleet vähän rajalliset viime aikoina. Tietokoneen sisällön sain lähes kokonaan pelastettua, mutta mm. viimeaikaiset ruokakuvat olivat mennyttä kalua – harmittaa ohuesti, koska siellä olisi ollut pari oivallista reseptiä tulossa tänne. Eli aloitetaan nyt sitten jostain ihan muusta kuin oli tarkoitus, eli pizzasta.
Tällä eilen hankitulla uudella koneellani onkin sitten tällä hetkellä kuvia ainoastaan pizzasta, mitäköhän sekin ihmisestä kertoo? Varmaan kaiken olennaisen, pelkään. Mutta onneksi kyseessä ei ole ihan mikä tahansa pizza, vaan ihan huippuhyvä sellainen!
Idea tähän ex tempore -pizzaan lähti täältä, kun väsyneen lauantain ratoksi piti keksiä jotain hyvää ja yksinkertaista apetta. Olen kokeillut kaiken maailman kikkailureseptejä pizzapohjan suhteen, kuitenkaan koskaan onnistumatta täydellisesti (syytän kaasu-uunia). Nyt, kun pohjan tekemiseen ei jaksanut panostaa yhtään, se yllättäen onnistuikin oikein hyvin.
(2 pientä pizzaa)
2 dl lämmintä vettä
1/2 pss kuivahiivaa
1 tl hunajaa
noin 5 dl durumjauhoja
1 tl suolaa
1 tl voita
3 päärynää
2 dl tomaattikastiketta
2 dl gorgonzolaa
2 dl raastettua mozzarellaa
rucolaa
oliiviöljyä
Yhdistä kulhossa vesi, hiiva, hunaja ja oliiviöljy. Sekoita lusikalla. Lisää jauhot ja suola ja sekoita tasaiseksi. Vaivaa viitisen minuuttia ja laita lämpimään paikkaan kohoamaan.
Lämmitä uuni 225-asteiseksi. Viipaloi päärynät ohuiksi siivuiksi. Sulata voi pannulla, lisää päärynäviipaleet ja paista sekoitellen muutaman minuutin ajan.
Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, kaulitse siitä kaksi ohutta pyöreää pitsaa. Levitä pizzoille tomaattikastiketta ja mozzarellaraastetta. Asettele päärynäviipaleet päälle ja murenna niiden päälle gorgonzolaa. Pirskota päälle hieman oliiviöljyä ja paista noin 10 minuuttia, kunnes pohja on sopivan rapea ja juusto saanut kullanruskeaa väriä. Asettele pizzojen päälle rucolaa ja tarjoa heti.