Feta-tomaattipasta

Huhhui, mikä viikko! Onneksi tällaisia aikoja varten on kertynyt varsin kattava pikaruokarepertuaari, josta aina ammentaa yksinkertaisia aterioita, jotka eivät vaadi tekijältään juurikaan vaivannäköä tai keskittymistä. Tähän arsenaaliin kuuluu siis lähinnä pastaa eri muodoissaan. Onneksi minä kuitenkin satun pitämään pastasta, joten viikon ruokavalion suhteen minulla ei ole ollut mitään valittamista. 😉

Jotkut asiat eivät vaan muutu: Sanna 28vee oli tästä tomaatti-kermakastikkeeseen upotetusta spagettikeosta yhtä innoissaan kuin Sanna 8vee olisi luultavasti ollut.

fetatomsku2.jpg

(3 annosta)

n. 200 g spagettia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
ripaus tuoretta basilikaa
1 prk (400 g) tomaattikastiketta
suolaa ja pippuria myllystä, chilirouhetta
1 dl kermaa
100 g fetajuustoa
kourallinen tuoretta persiljaa

Laita spagetti kiehumaan. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet ja freesaa ne pannulla öljytilkassa. Ripauta päälle kuivattua basilikaa ja kääntele pari kertaa. Kaada päälle tomaattikastike, anna kiehahtaa ja mausta. Anna porista hiljalleen kymmenisen minuuttia. Lisää kerma ja keitä vielä pari minuuttia. Paloittele feta kastikkeen joukkoon tai murustele se annosten päälle. Viimeistele annokset silputulla tuoreella persiljalla.

Advertisement

7 thoughts on “Feta-tomaattipasta

  1. Hei! laitoitko ohjeeseen jotain tiettyä tomaattikastiketta vai ihan perus tomaattimurskaa?
    Terkuin: ohjeistasi kiinnostunut, tätä kokeilen heti ensi viikolla! Lisää näitä 😉

    Like

  2. Tein niitä feta-kikhernewrappeja ja täytettä jäi yli. Innovatiivisena keksin keittää spagettia ja sotkea lopun täytteen peston kera siihen. Morjes, että olikin hyvää!

    Like

  3. Pastanjauhaja: ole hyvä vain! 🙂

    Amatöörikokki: menin sieltä mistä aita oli matalin ja käytin kaupan tomaattipastakastiketta, oliskohan ollut Barillan? Mutta tomaattimurska käy myös, maustat sen vain ja hauduttelet vähän pidempään. 🙂

    LPP: hei, meillä on ollut aivan samanlainen ajatustenjuoksu – minäkin olen nimittäin joskus sotkenut jonkun leftover feta-kikhernemössön spagetin sekaan, ilman pestoa tosin! 😀

    Like

  4. Kokeilin ja onnistuin. KÄytin Barillan Basilico-tomaattikastiketta ja persiljan sijaan basilikaa, fetaa hurahti vahingossa koko 150 g:n paketti, mutta hyvää tuli:)

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s